Властите в крайбрежния индийски щат Керала преустановиха занятията в училищата

...
Властите в крайбрежния индийски щат Керала преустановиха занятията в училищата
Коментари Харесай

В Индия затварят училища заради горещините

Властите в крайбрежния индийски щат Керала преустановиха занятията в учебните заведения и висшите образователни заведения до понеделник поради горещините и приканиха жителите да не се излагат на слънце и да внимават да не провокират горски пожари.

Повечето елементи на Индия са обхванати от високи температури, а метеоролозите предвидиха извънредно огромен брой горещи дни за интервала април - юни, до момента в който на този декор в Индия се създават парламентарни избори, преминаващи при ниска изборна интензивност.

В Керала горещите талази са необичайност, а по данни на Индийската метеорологична работа (ИМС) в щата за предишния месец са регистрирани пет дни с изключително горещо време, съобщи Българска телеграфна агенция.

ИМС изясни това с климатичното събитие Ел Ниньо, защото нормално проявата му в Азия е придружена от изсъхнало и горещо време, а в някои елементи на Америките - от проливни дъждове.

По-малкият брой гръмотевични стихии и циркулацията на антициклони по югоизточното крайбрежие на Индия провокира появяването на горещи талази, уточни метеослужбата.

Днес щатското държавно управление в Керала даде инструкции на жителите да се излагат колкото се може по-малко на слънце и приканиха способените органи по места да наблюдават деликатно ситуацията, с цел да се избегне възникването на горски пожари. В няколко окръга на щата бяха издадени предизвестия за рисково горещо време, заради което щатското държавно управление подреди всички просветителни институции да затворят порти до понеделник.

Горещи талази постановиха затварянето на образователните заведения и на други места в Азия, а също в Северна Африка, което основава опасност от разширение на пропастта в образованието сред страните от тропиците и тези в развитите страни, споделиха представени от Ройтерс специалисти.

От началото на седмицата локалните медии в Керала оповестиха за минимум два смъртни случая, само че управляващите към този момент не са удостоверили дали те са породени от рисковите горещини.

Днес живакът на термометрите в щатската столица Тривандрам се повиши до 35 градуса, само че по данни на ИМС чувството е било за 46 градуса поради високата мокрота на въздуха.

Рязкото покачване на температурите и продължителното засушаване провокираха многочислени горски пожари в други елементи на Индия, а на някои места като щата Одиша пожароопасната конюнктура се усложнява, заради това че локалното население пали гората, с цел да събира цвете, от което прави алкохол.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР