Властите в Китай възнамеряват да принудят няколко китайски технологични компании

...
Властите в Китай възнамеряват да принудят няколко китайски технологични компании
Коментари Харесай

Китай ще задължи технологичните компании да предоставят данни за клиентите си

Властите в Китай имат намерение да принудят няколко китайски софтуерни компании да дават данни за предоставени заеми на техните клиенти, написа БГНЕС.
По информация на Reuters ограниченията са планувани за попречване на взимане на прекалено огромни заеми и случаи на шикалкавене. Данните за заетите средства ще бъдат предоставяни от държавните кредитни институции. Ant Group и Tencent са отказали коментар по тематиката, а JD.com и Народната банка на Китай към този момент не са правили изказване.
 Новият китайски бомбардировач ще бъде копие на американския В-2 (ВИДЕО) Новият китайски бомбардировач ще бъде копие на американския В-2 (ВИДЕО)
Китай от дълго време работи над основаването на стелт-бомбардировача Н-20. Сега в интернет се появи първата публична визуализация, от която се...
Финансово-технологичната компания Ant Group, телекомуникационният колос Tencent и платформата за интернет-търговия JD.com имат и финансови услуги и оферират заеми на своите клиенти.
През последните месеци управляващите в Китай ускориха контрола върху пазара и финансовия бранш.
Припомняме, че през декември 2020 година Държавното ръководство по контролиране на пазара наложи санкции на три китайски платформи за електронна търговия - Tmall, JD.com и Vipshop, поради „ ненадеждно ценово държание ” в интервал на ликвидация по случай Деня на ергена (11 ноември).
Регулаторът санкции платформата за интернет търговия Alibaba и компания Tencent поради нарушение на разпоредбите за информиране при подписване на покупко-продажби. Управлението стартира следствие против Alibaba по съмнение в нарушение на антимонополното законодателство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР