Властите в Хонконг предизвикаха скандал за правата на животните, като

...
Властите в Хонконг предизвикаха скандал за правата на животните, като
Коментари Харесай

Правителството на Хонконг предлага обезщетение за унищожени хамстери

Властите в Хонконг провокираха скандал за правата на животните, като подредиха хиляди хамстери да бъдат предадени за " заличаване ", откакто в магазин за домашни любимци бяха открити следи от коронавирус при 11 животни, оповестява Ройтерс.

Градският департамент по земеделие, риболовство и запазване на околната среда съобщи, че ще им предложи еднократно заплащане в размер до 30 000 хонконгски $ (2 870 паунда.).

" Всички тези ограничения засегнаха бизнеса на локалните магазини за домашни любимци, които продават хамстери ", се споделя в известие на отдела, като се прибавя, че заплащанията ще бъдат осъществени от държавния фонд за битка с епидемията.

Миналата седмица управляващите в Хонконг разгневиха феновете на домашни любимци със заповед за умъртвяването на към 2 200 хамстера, откакто откриха, че огнището на болестта се дължи на служащ в магазин, в който 11 животни са дали позитивен резултат.

На хората, които през последните седмици са си купили хамстери - известни домашни любимци в пренаселения град, беше подредено да ги предадат за проучване и " хуманно изпращане ".

През последните дни хиляди хора предложиха да осиновят нежелани хамстери на фона на публичното неодобрение против държавното управление и неговите съветници по пандемията, което офисът на водача на Хонконг Кари Лам назова ирационално.

Връзката сред хамстерите и предаването на инфекцията на хората остава неубедителна, само че държавни чиновници обявиха, че репресиите въпреки всичко са нужни като защитна мярка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР