Властите на Китай и Русия ще работят заедно за постигане

...
Властите на Китай и Русия ще работят заедно за постигане
Коментари Харесай

Си Дзинпин: Китай и Русия ще подкрепят появата на многополюсен свят

Властите на Китай и Русия ще работят дружно за реализиране на основаването на многополюсен свят. Това сподели китайският президент Си Дзинпин на взаимна конференция с съветския президент Владимир Путин в Пекин, оповестяват съветски медии.

„ Китай и Русия предизвикват появяването на многополюсен свят и процеса на икономическа глобализация посредством същински мултилатерализъм. Китай и Русия твърдо поддържат интернационалната система, насочена към Организация на обединените нации, международен ред, учреден на интернационалното право, и тясно координират позициите си в многостранни платформи като Организация на обединените нации, АТИС и Г-20 “, сподели китайският водач.

„ Китай и Русия имат намерение да задълбочат политическото взаимно доверие и ще се придържат към духа на необвързаност с блокове. В духа на неприсъединяване, неконфронтация и ненасочване на трети страни, двете страни поредно ще укрепват политическото взаимно доверие, ще почитат определения от тях път на развиване и твърдо ще се поддържат взаимно по пътя към общ разцвет и възобновление “, добави още  Си Дзинпин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР