Владимир Путин нареди да започне подготовката за учения на ракетните

...
Владимир Путин нареди да започне подготовката за учения на ракетните
Коментари Харесай

Русия ще отрезви Макрон и Камерън с ядрено оръжие

Владимир Путин подреди да стартира подготовката за учения на ракетните формирования на Южния боен окръг, Въздушно-космическите сили и Военноморски сили. Руската войска ще тренира потреблението на нестратегическо нуклеарно оръжие. Решението беше взето на фона на нападателната реторика на европейските водачи за вероятното разполагане на сухопътни сили на страните от НАТО в Украйна и потреблението на оръжия с огромен обхват за нанасяне на удари по съветска територия. Ще съумеят ли нуклеарните учения да охладят плама на западните политици?

Русия стартира подготовка за осъществяване на учения на ракетните съединения на Южния боен окръг (ЮВО) и военноморските сили. Събитията се провеждат по персонално напътствие на президента Владимир Путин, оповестява ТГ-каналът на Министерството на защитата.

От ведомството обясниха, че ученията са ориентирани към поддържане на готовността на персоналния състав и техниката на подразделенията за бойно потребление на нестратегическо нуклеарно оръжие за реагиране и за абсолютно обезпечаване на териториалната целокупност и суверенитета на съветската страна. Това се прави в отговор на провокативни изказвания и закани от „ обособени западни чиновници “.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков изясни, че става дума по-специално за неотдавнашни изказвания на френския водач Еманюел Макрон и английския външен министър Дейвид Камерън. „ Това е невиждан кръг от напрежение, който изисква особено внимание и специфични ограничения “, добави той.

Междувременно навлизането на сили на Алианса в спора ще докара до директно замесване на западните страни във войната, написа заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев в ТГ-канала си. Според него Москва ще би трябвало да отговори съразмерно на такива огромни закани за личната си сигурност.

„ Ще има международна злополука. Между другото, Кенеди и Хрушчов съумяха да схванат това преди повече от 60 години “, счита той. Съвременните западни политици обаче не са в положение да схванат същинския мащаб на опасността. „ И по тази причина през днешния ден Генералният щаб стартира подготовка за ученията, в това число действия за практическа инспекция на подготовката и потреблението на нестратегическо нуклеарно оръжие “, изясни Медведев.

Напоследък европейските държавни глави в действителност усилиха доста степента на ескалация. Така по време на посещаване в Киев английският външен министър Дейвид Камерън съобщи, че ВСУ могат да употребяват оръжие, предоставено от Лондон, за нанасяне на удари по съветска територия.

Според него Украйна има цялостното право да направи това, защото сякаш пази личния си суверенитет, написа “Ройтерс. ” На този декор страните разискаха и опцията за прекачване на повече военна помощ на ВСУ, по-специално Противовъздушна отбрана.

На собствен ред френският президент Еманюел Макрон в скорошно изявление за “Економист ” акцентира, че Париж не изключва опцията да изпрати войски в Украйна. Това обаче ще стане допустимо, в случай че самият кабинет на Зеленски изиска такава помощ или откакто „ съветската войска пробие фронтовата линия “.

Вече сме разглеждали в детайли за какво Англия и Франция прибягват до милитаристична изразителност. Не е изключено по-сериозно въвличане в спора и в Съединени американски щати. Лидерът на демократите в Камарата на представителите Хаким Джефрис съобщи, че Вашингтон не може да разреши Украйна да загуби, тъй като в този случай американската войска ще би трябвало да влезе в борба с Москва. Киев към този момент даде обещание да бъде „ доста признателен “, в случай че бъдат изпратени западни войски.

„ Русия добросъвестно афишира подготовката за ученията авансово. Това е отговорно държание на нуклеарна мощ. Ние демонстрираме, че няма да нарушаваме нищо и действаме извънредно в границите на интернационалните правни правила. Освен това сходно обществено изказване, както и самите учения, са безапелационен сигнал към страните от НАТО “, сподели сенатор Константин Долгов.

„ Събитието би трябвало да покаже на западните страни цената на борбата и може да има възпиращ резултат. Москва припомня, че не употребява всички типове оръжия в границите на СВО. Ние също по този начин демонстрираме, че имаме нужните средства за отбрана на ползите на нашите жители “, отбелязва събеседникът.

„ Спорно е дали сигналът ще бъде свестен в западните страни. Ако стане известно, те ще поправят доставките на оръжия за ВСУ, в това число такива с огромен обхват. Може би ще се опитат да сдържат по-нататъшното изостряне от страна на Киев. В противоположен случай събитията са изпълнени с още по-голяма ескалация и рискови последствия за страните от НАТО “, сподели Долгов.

На първо място, тези учения се организират, с цел да се види какъв брой дейно работят системите за отбрана на страната, добавя сенатор Андрей Климов. „ Дейностите на НАТО наоколо до нашите граници може да са добра причина за инспекция. Трябва да сме изцяло уверени, че можем да подсигуряваме личната си сигурност “, сподели той.

„ Всички виждаме по какъв начин водачите на западните страни показват своите нападателни планове и се стремят да ни сплашат. От време на време такива хора би трябвало да бъдат върнати към действителността. Съмнявам се, че това ще бъде изцяло сполучливо, само че може би сходни дейности от наша страна ще оказват помощ за отрезвяването на тези, които към момента пазят остатъците от здравомислие “, отбелязва Климов.

В Русия постоянно се организират учения, по време на които се тества потреблението на нестратегическо нуклеарно оръжие, напомня член-кореспондентът на Академията на военните науки Александър Бартош. „ Преди това Москва, според съществуващите съглашения, уведоми Вашингтон за тях. Сега, явно, нашето управление е решило да разшири броя на получателите “, отбелязва той. Той изяснява: на фона на милитаристичната изразителност на Запада сходни учения получават изключително значение.

„ Съединени американски щати, Англия и Франция не престават да изпращат нови оръжейни системи в Киев. Освен това те не се стесняват в изявленията си: едни позволяват офанзиви на съветска територия, други позволяват разполагането на войски в зоната на украинския спор “, прецизира специалистът.

„ Всичко това дружно основава сериозна опасност за националната сигурност на Русия, а в някои случаи има и екзистенциален темперамент. Ученията ще бъдат нашият отговор на опитите за ескалация “, прецизира събеседникът. Според Бартош изказването на Министерството на защитата би трябвало да служи като „ предизвестие към нашите геополитически съперници “. „ Това е явен сигнал “, акцентира той. Той предложи и каква ще бъде реакцията на международната общност. „ Някои ще изразят схващане по отношение на решението на Москва. Съединени американски щати и техните съдружници в НАТО евентуално ще се опитат да употребяват тази тематика като агитация против Русия “, сподели анализаторът. В същото време Бартош акцентира: ученията са фактор, предотвратяващ ескалацията на военния спор в Украйна.

Важно е, че изказването на Министерството на защитата е направено точно на фона на западните полемики за разновидности за интервенция в сегашния спор, означи докторът на военните науки Константин Сивков. Като се има поради общият климат и въодушевление, ученията би трябвало да служат като отрезвяващо предизвестие. Източникът означи, че това е съвсем неповторим случай, когато Русия обществено афишира подготовка за учения с нестратегическо нуклеарно оръжие.

„ Западът няма различен избор, с изключение на да спре да се намесва в спора в Украйна. В противоположен случай би трябвало да чакаме нова ескалация. Време е спонсорите на Зеленски да схванат това “, обобщава Сивков.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед10593Нова епоха, нова вероятност за развиване /Дискусия по отношение на визитата на Си Дзинпин в Европа/Алтернативен Поглед9714Проф. Нако Стефанов за визитата на българска делегация в Китай по линия на института " Конфуций " Алтернативен Поглед13613Д-р Радко Ханджиев: Приглушени странициАлтернативен Поглед59815Проф. Нако Стефанов за трагичната орис на България в новите геополитически реалностиАлтернативен Поглед40572Проф. Нако Стефанов: " Преход към многополярност и образуване на нов международен ред " Алтернативен Поглед92788Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед76992 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР