Владимир Медински, главният преговарящ на Русия в мирните преговори с

...
Владимир Медински, главният преговарящ на Русия в мирните преговори с
Коментари Харесай

Украйна предлага австрийски или шведски модел на неутрална държава, но със собствена армия и флот: Главният преговарящ на Русия

Владимир Медински, основният договарящ на Русия в мирните договаряния с Украйна , съобщи, че в Киев се стартира концепцията за превръщането на страната в неутрална.

"Украйна предлага австрийски или шведски модел на неутрална демилитаризирана страна, само че със лична войска и флот ", съобщи Медински пред кореспонденти в сряда, като добави, че измежду обсъжданите въпроси е "размерът на украинската войска ".

Москва желае Украйна публично да се трансформира в неутрална страна, която в никакъв случай няма да се причисли към НАТО. Русия атакува Украйна на 24 февруари, като съобщи, че желае "демилитаризация " на страната, наред с други претенции.

Медински повтори, че Москва желае от Киев да признае Крим като част от Русия, както и независимостта на Донецката и Луганската национална република (ДНР и ЛНР), които се отделиха от Украйна малко след преврата в Киев през 2014 година Други основни въпроси, които вълнуват Русия, са "денацификацията " на Украйна и правата на рускоговорящите, живеещи в страната, сподели договарящият.

"Имаше прочут прогрес по няколко въпроса, само че не по всички ", сподели Медински за диалозите с Киев.

През 1955 година Австрия се афишира за неутрална страна. Нейните закони не разрешават на страната да се причислява към военни съюзи и да приема непознати военни бази на австрийска територия.

Швеция постоянно е определяна като "необвързана " страна, поради дългогодишната ѝ традиция да не се причислява публично към нито един боен блок. Тя не е член на НАТО и няма непознати бази на своя територия.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР