Вкусен и лек е сосът за спагети с домати, който

...
Вкусен и лек е сосът за спагети с домати, който
Коментари Харесай

Леки сосове за спагети

Вкусен и лек е сосът за спагети с домати, който има кондензиран усет и не е прекомерно лоен. В бездънен тиган се загряват две супени лъжици зехтин, прибавя се алена чушка, нарязана на ситно, и нарязана на ситно глава лук.

Задушава се до омекване и се прибавят две нарязани на ситно обелени скилидки чесън, четири пасирани домата и 200 мл пилешки бульон.

Задушава се пет минути, прибавят се 4 супени лъжици доматено пюре, щипка сушен босилек и щипка риган, сол на усет. Разбърква се и се вари до втвърдяване за двадесетина минути.

Сосът с кашкавал също е лек и бърз за подготвяне. Този сос е подобаващ освен за спагети, а за всички типове паста. Той се прави за десетина минути. В дребна тенджерка се загряват, без да кипват, 150 мл прясно мляко, прибавя се настърган кашкавал – към една чаша, и се загрява, като непрекъснато се разбърква, до момента в който кашкавалът не стартира да се топи.

Тенджерата се смъква от огъня и сместа продължава да се разбърква, до момента в който не добие кадифена гладкост. Добавя се сладостен червен пипер, черен пипер и сол на усет. Разбърква се и се сервира към спагетите.

 Спагети с босилек

Зеленият сос за спагети е лек и прелестен. Той се подготвя, като в кухненския комбайн се поставят пет скилидки чесън, 1 връзка зелен лук, нарязан на едро, и настърганата кора от един лимон.

Всичко се нарязва на ситно и се прибавят 200 грама маслини без костилки, 3 супени лъжици каперси и 1 дребна люта чушка, почистена от семките.

Всичко се смила още веднъж и се прибавят 3 чаши свежи листа от босилек и 3 чаши магданоз. Всичко се смила до еднородна маса.

Преди да е подготвен сосът, се прибавя сокът на един лимон, 1 чаша настърган пармезан и 100 мл зехтин. Всичко отново се смила и сосът се разлива в буркани и се съхранява в ледник. Горещите спагети се сервират с този сос и с половинки чери доматчета.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР