Вкусът на този лучник ни върна в детството, когато светът

...
Вкусът на този лучник ни върна в детството, когато светът
Коментари Харесай

Лучник с домашни кори

Вкусът на този лучник ни върна в детството, когато светът бе по-хубав, а манджите - по-вкусни

Необходими Продукти

за тестото


● захар - 1 щипка
● брашно - 600 г
● сол - 1 с.л.
● квас - 15 г

за плънката


● бульон - 1 кубче
● олио - 100 г
● лук - 4 глави, по - огромни
● чубрица - 1 ч.л.

за намазване


● яйца - 2 бр.

Начин на подготвяне

Маята се разваря в 75 л вода и захарта. Оставя се настрана. Пресяваме брашното няколко пъти в купа. Правим кладенче и изсипваме в него сместа с маята.

Добавяме още малко вода и замесваме приблизително твърдо тесто. Оставяме тестото да отдъхне, а през това време скълцваме лука и го задушава в загрята лой. Овкусява се с бульона и се отдръпва от огъня.

След като тестото втаса, се разделя на 2 елементи, като една би трябвало да е по-голяма от другата. Тестото за по-голямата кора се разточва и с нея се покрива дъното на намазнена тава по този начин, че да стига до горната част на тавата, с цел да се подвие върху другата кора по краищата и да се получи по висока част.

Върху нея се слага плънката, по-късно се разточва и втората кора и се завиват във вътрешността оставените краища на първата кора. Намазва се с разрушени яйца.

Пече се в умерена фурна, загрята на 180–200 градуса, 40–45 минути. След като се извади от фурната, се поръсва с вода и се ръси със чубрицата, завива се с забрадка, с цел да омекне. След това с нож лучникът се нарязва на 8 триъгълни части и се сервира.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР