Вицепрезидентът на Суринам Рони Брунсвайк се превърна в най-възрастния футболист,

...
Вицепрезидентът на Суринам Рони Брунсвайк се превърна в най-възрастния футболист,
Коментари Харесай

На 60, издирван от Интерпол, вицепрезидент на Суринам и с минути в Шампионската лига

Вицепрезидентът на Суринам Рони Брунсвайк се трансформира в най-възрастния футболист, взел участие в формален мач. На 60 години и 198 дни той изведе " Интер " Моенготапое с капитанската лента против " Олимпия " от Хондурас.

Срещата от 1/16-финалите на Лигата на КОНКАКАФ - разновидността на Шампионска лига в Северна и Централна Америка, приключи с пагубна загуба с 0:6 за отбора от Суринам. Брунсвайк беше вратар и е измежду главните виновници за провалянето.

Ladies and gentlemen. The Vice President of Suriname repping his country, by playing for the team he owns, in CONCACAF League.
— Justice Weller Colde (@JusticeColde)

Той обаче надали ще понесе рецензии, защото е притежател и президент на клуба.

Брунсвайк е измежду създателите на Суринамската освободителна армия, която от 1986 до 1992 година води партизанска война против тогавашната власт и съумява да се възкачи отпред на страната.

От тогава футболистът на " Интер " е фактор в политическия живот на Суринам.

През 1999 година той е разгласен за търсене от Интерпол. Причината е присъда от съд от Нидерландия. В европейската страна той е приет за отговорен за трафик на опиати. Според " Ню Йорк Таймс " Брунсвайк е обвързван с няколко обира на банки, а персоналният му живот е много плевел, като има над 50 деца.

Заради възможни дейности на Интерпол вицепрезидентът ще пропусне реваншът в Хондурас, който би трябвало да се играе на 28 септември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР