Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи младия творец Мартина Жила на представянето

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи младия творец Мартина Жила на представянето
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова подкрепи младия творец Мартина Жила на представянето на първата й книга за Полски Тръмбеш

Вицепрезидентът Илияна Йотова поддържа младия създател Мартина Жила на представянето на първата й книга за Полски Тръмбеш. Днес тя бе посетител на събитието. 

Книгата е озаглавена  „ Етюди от дребния град “ с графики на здания и техните истории. Представянето беше съпроводено с откриването на изложбата на Мартина „ Дигитални графики от град Полски Тръмбеш “.

„ Нашето другарство с Мартина е от няколко години. Запознахме се на благотворителна галерия в София с портрети на деца със специфични потребности, снимани от фотографа Анна Йончева и нейни сътрудници от цяла България. Мартина беше там като илюстратор на третата стихосбирка на едно надарено дете от Разград – Кристислава “ , уточни вицепрезидентът.

Тя показа за последвалите взаимни начинания с Мартина, една от които е изработването на коледни картички , които Илияна Йотова подари на ръководителите на български институции и представители на дипломатическия корпус в България.

„ Предстоят ни доста нови планове дружно. Радвам се, че аз и екипът ми имаме привилегията да бъдем част от твоя хубав и ярък свят “ , обърна се вицепрезидентът към младия създател.

„ Със своята книга показваш, че Полски Тръмбеш не е дребна точка на картата на България и трудът ти ще остане за поколенията “ , посочи тя.

Илияна Йотова и Мартина Жила. Снимка: Президентство

Йотова дефинира Мартина като актуален будител и й подари брошка с буквата „ Б “, основана във връзка Международния конгрес за кирилицата „ … И ний сме дали нещо на света “, който вицепрезидентът провежда през 2022 година

Илияна Йотова благодари на фамилията и учителите на Мартина Жила и особено на кмета на Полски Тръмбеш Георги Чакъров за поддръжката.

По-рано вицепрезидентът и кметът на община Полски Тръмбеш разговаряха за проблемите на дребните обитаеми места, главен от които е обезлюдяването поради липса на развиване , и за нуждата от финансова децентрализация на общините.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР