Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов

...
Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов
Коментари Харесай

Гроздан Караджов разпореди бърза проверка по случая със служителя от БГ тол на Дунав мост

Вицепремиерът и министър на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов разпореди бърза и цялостна инспекция по отношение на публикувания в медиите сигнал за неприемливо държание на чиновник на Националното тол ръководство.

 Служител на БГ тол псува чужденец и налита на пердах на Граничен контролно-пропусквателен пункт Виж още

Комисията би трябвало да откри събитията към случая с молдовския жител, както и по кое време е постъпил сигналът и по какъв начин е реагирала Агенция " Пътна инфраструктура ". От служителя на Национално тол ръководство също към този момент са поискани пояснения.

Cĸaндaлнo видeo от Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " -Русе при излизане от страната провокира вълна от отвращение в обществените мрежи. АПИ стартира дисциплинарно произвеждане по случая.

На видеото се вижда по какъв начин чиновник на тол системата - БГ Тол се държи жестоко и наскърбява молдовец с " маймуно ". Клипът е ĸaчeн в гpyпи, cвъpзaни c мeждyнapoдни шoфьopи и тpaнcпopт.

Чужденецът е пред гише на системата. Служител му крещи " Плащайте или се махайте! Маймуно! Тъй ще правиш в Молдова! ", псува и налита на пердах. Чужденецът добродушно пита " Почему кричиш? " и снима. Служителят му вика и " Чиба! ". Друг чиновник му изяснява " Я можно твой телефон грабнет ". Чужденецът отново добродушно изяснява на чиновниците, че се държат като бандити.

Става ясно от сигнала, че чужденецът е желал да заплати с карта, а не кеш.

Освен това вицепремиерът и министър на районното развиване Гроздан Караджов изиска информация за общия брой платени пътни такси /винетки и тол/ и общия брой влезнали /товарни и леки/ коли през Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе от 1.01.2021 до 20.1.2021 година в това число. Трябва да бъде предоставена и информация за общата организация на заплащането на пътни такси на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост-Русе.

Резултатите от инспекцията ще бъдат подготвени на 21.12.2021 година и незабавно ще бъдат оповестени обществено.

Министерството на районното развиване и благоустройството и Агенция " Пътна инфраструктура " сервират своите извинения на пострадалия, както и на всички изгледали неприятните фрагменти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР