Висшият съдебен съвет ще сключи договор с Информационно обслужване АД

...
Висшият съдебен съвет ще сключи договор с Информационно обслужване АД
Коментари Харесай

Информационно обслужване ще поддържа извънгаранционно системата за случайно разпределение на съдебните дела

Висшият правосъден съвет ще подписа контракт с " Информационно обслужване " АД за извънгаранционна поддръжка на Централизираната система за инцидентно систематизиране на делата.

Услугата е на стойност 29 520 лева без Данък добавена стойност или 35 424 лева с Данък добавена стойност за период от 12 месеца, считано от 1 декември.

На съвещанието на Пленума на Висш съдебен съвет ръководителят на Върховния административен съд Георги Чолаков рапортува за извършената на 23 ноември среща с изпълнителния шеф на " Информационно обслужване " Ивайло Филипов и ръководителя на отдел " Бизнес разбор " Николета Стоянова за разискване положението на осведомителната система и нуждата от извънгаранционната ѝ поддръжка, за застраховане на ежедневната работа на съдилищата.

Той уточни, че на 28 ноември в деловодството на Висш съдебен съвет е подадено предложение от " Информационно обслужване " за подписване на контракт за извънгаранционна поддръжка на ЦССРД при опазване на главните параметри на изтеклия към този момент контракт с Висш съдебен съвет.
 Проверяват инцидентно ли се разпределят делата в съдилищата
Проверяват инцидентно ли се разпределят делата в съдилищата

Проверката е разпоредена от зам.-министъра на правораздаването

Определен е тримесечен период за предварително преустановяване на контракта за поддръжка , при разработване на модул за инцидентно систематизиране на делата в Единната деловодна осведомителна система на административните съдилища или на единна система за инцидентно систематизиране.

В този период ще се извърши миграцията на данните от ЦССРД в новоизградения модул, както и последващата верификация на мигрираните данни.

Уточнено е, че е невероятно модул " Случайно систематизиране " да бъде обособен от ЕИСС и да бъде въведен в ЕДИС непосредствено. Посочена е опцията за основаване на модул на база дефинирания логаритъм за инцидентно систематизиране, употребен в ЕИСС, като той бъде интегриран в ЕДИС, тъй че да обслужва инцидентното систематизиране на делата във Върховен административен съд и административните съдилища.

Във връзка с напредъка по разработваната интеграция сред ЕИСС и ЕДИС, имаща за цел продан на електронните папки по делата, обсъждани от общите и административните съдилища в случаите на обжалване, покачване на спор за подсъдност и други, представителите на " Информационно обслужване " са поели ангажимент за осъществяване на финални проби на интеграционния модул до края на декември, преди стартирането му в действителна употреба.
 Висш съдебен съвет приключи контракта с компанията, поддържала системата за инцидентно систематизиране на каузи
Висш съдебен съвет приключи контракта с компанията, поддържала системата за инцидентно систематизиране на каузи

Тежък удар по съда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР