Висшият съд в Исламабад пусна за две седмици от ареста

...
Висшият съд в Исламабад пусна за две седмици от ареста
Коментари Харесай

Висшият съд в Исламабад пусна за две седмици от ареста бившия пакистански премиер Имран Хан

Висшият съд в Исламабад пусна за две седмици от ареста Имран Хан. Бившият пакистански министър председател, против който се води дело за корупция, бе освободен под гаранция, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Бабар Аван, юристът на Имран Хан, сподели, че Висшият съд в Исламабад се е произнесъл през днешния ден - ден откакто Върховният съд на страната изиска от него да излезе с решение по случая. Хан към този момент е " свободен човек ", добави Аван и дефинира решението като заслужено. 

Решението на Висшия съд бе предстоящо в напрегната конюнктура от държавното управление и поддръжниците на някогашния министър председател. В страната избухнаха безредици след ареста на Имран Хан, който бе разпореден във вторник от същия съд. 

Поддръжници на 70-годишния някогашен министър председател, в този момент опозиционен водач, нападнаха военни уреди, подпалиха коли и коли за спешна помощ и разграбиха магазини. В отговор на държавното управление задържа близо 3000 души.

Вчера Върховният съд на Пакистан постанови, че карцерът на Хан е противозаконен, само че по-късно изиска от Висшия съд в Исламабад да преразгледа първичното си решение за потвърждаване на ареста. Върховният съд сподели, че ще се съобрази с решението на по-ниско инстанционния съд.

Висшият съд първо се събра за малко тази заран, с цел да изслуша молбата на Имран Хан да бъде освободен от ареста. Привържениците на някогашния пакистански министър председател в правосъдната зала започнаха да скандират и съдията отсрочи съвещанието с два часа. Отвън поддръжници на Хан подпалиха полицейска кола, откакто им бе неразрешено да се доближават до правосъдната постройка, отбелязва Българска телеграфна агенция.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР