Висшият генерал на Судан се отправя към Южен Судан за разговори с неговия президент относно войната

...
Висшият военен генерал на Судан се отправя към Южен Судан,
Коментари Харесай

Висшият военен генерал на Судан се отправя към Южен Судан, за да разговаря с неговия президент по време на второто си пътуване в чужбина тъй като войната в страната му започна през април

От Асошиейтед прес, 4 септември 2023 г., 1:25 ч.

КАИРО -- Висшият военен генерал на Судан се насочва към Южен Судан, за да разговаря с нейния президент по време на второто му пътуване в чужбина, откакто войната в страната му започна по-рано тази година.

Ген. Абдел-Фатах Бурхан, председател на управляващия Суверенен съвет, ще обсъди конфликта в Судан с президента на Южен Судан Салва Киир, според изявление на съвета.

В През април кипящото напрежение между военните, водени от Бурхан, и мощните паравоенни Сили за бърза поддръжка, командвани от Мохамед Хамдан Дагало, избухна в открити боеве в столицата и на други места.

Конфликтът превърна Хартум в градско бойно поле, като RSF контролира огромни части от града. Военното командване, където се предполага, че Бурхан е разположен от април, е един от епицентровете на конфликта.

В пътуването си до Джуба Бурхан е придружен от и.д. Министърът на външните работи Али ал Садик и генерал Ахмед Ибрахим Муфадел, ръководител на Главното разузнавателно управление, и други военни служители, според Суверенния съвет.

Суданският лидер се срещна с президента на Египет Абдел Фатах ал-Сиси миналата седмица в египетския крайбрежен град Ел-Аламейн. Това беше първото му пътуване в чужбина след войната. И Египет, и Южен Судан са съседи на Судан.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР