Висш държавен служител е готов да свидетелства за нарушенията при

...
Висш държавен служител е готов да свидетелства за нарушенията при
Коментари Харесай

Държавен служител е готов да свидетелства за натиск за Турски поток, казват от БОЕЦ

Висш държавен чиновник е подготвен да свидетелства за нарушаванията при построяването на " Турски поток " на българска територия и за оказван напън, в случай че бъде основана анкетна комисия в Народното събрание, която да ревизира и проверява историята на градежа на директния газопровод

Това заяви Любо Венков от БОЕЦ по време на взаимна конференция с BgElves и проверяващи публицисти, които

Трасето, в което България влага 3 милиарда лв., беше издигнато в извънредно къс период по време на ръководството на Бойко Борисов и ГЕРБ с обещания за превръщането на страната в газов хъб на Балканите, които по този начин и не се извършиха.

„ Турски поток “ в България на процедура разрешава на Русия да заобиколи Украйна при преноса на природен газ до Унгария, Сърбия и други страни, без България на процедура да има каквито и да било изгоди.

Според Атанас Чобанов от BIRD, първите хора в страната тогава са били наясно с това.

„ През 2017 година ДАНС е уведомила първите в страната какво съставлява „ Турски поток “ и че задачата на Путин е да заобиколи Украйна до 2020 година, и че България няма да получи и капка газ. Така че Румен Радев, Бойко Борисов и Цвета Караянева, която е ръководител на Народно събрание са били наясно с всичко това. И в случай че в миналото бъдат изправени пред правораздаването, не биха могли да настояват, че е бил стихотворец риск в името на България “, сподели проверяващият публицист, като уточни, че справката на ДАНС е била валидирана на секретно съвещание в парламентарна комисия.

Чобанов описа още, че откакто изтича кореспондецията от пощата на близкия до Путин съветски политик Александър Бабаков, подизпълнителите на " Турски поток " в България са изхвърлили цялата документи на плана на боклука.

„ Ние сме прибрали 50 папки, които съдържат хиляди страници документи, “ съобщи Чобанов и описа за скандални ръкописни резолюции. Една от тях гласи: „ по трасето има археология - унищожете я, ще ни забави “. Според журналиста това е закононарушение съгласно Наказателния кодекс.

Той изясни, че Bird, взаимно с БОЕЦ и " Биволь " работят по въпросните документи.

„ В досиетата, които открихме има имената на всички служащи, които незаконно са били вкарвани в България с пояснения, че „ няма време да се желае разрешителни за работа “ – всичките им фактури и контракти и в случай че има следствие, могат да бъдат изправени пред правораздаването десетки български и задгранични жители, “ заключи Чобанов.

Според БОЕЦ наемници от частната съветска военна формация „ Вагнер “ (на починалия към този момент Евгений Пригожин, именуван " готвача на Путин " - б.р.) са охранявали градежа на тръбата.

Любо Венков от организацията уточни, че в случай че в Народното събрание бъде образувана анкетна комисия за плана „ Турски поток “, върховен държавен чиновник е подготвен да опише за нарушаванията и за оказван напън.

„ Имаме уверението на върховен държавен чиновник, който, в случай че бъде направена анкетна комисия в Народното събрание, ще свидетелства за осъществените нарушавания за оказан напън. Имаме няколко хиляди документа от архивите на „ Аркад “ (саудитския подизпълнител на проекта) и ще ги публикуваме “, сподели още Венков.

Темата за " Турски поток " излезе още веднъж на дневен ред, откакто при започване на март изтекоха нови документи от пощата на Евгений Зобнин, който е асистент на съветския политик и консултант на Путин Александър Бабаков. Той е уличаван в няколко корупционни абсурда и е измежду глобените от Европейски Съюз руснаци.

Данните от кореспонденцията бяха извлечени първо от мрежата InformNapalm - доброволческа група, която стартира работа в отговор на съветската инвазия, и са разкодирани и оповестени от българска онлайн общественост от специалисти BgElves.

Организацията разгласява към съветския надзор върху построяването на газопровода " Турски поток " през България. От пощата на Зобнин излезе и оповестената в България за " изчезнала " " Пътна карта ", подписана през 2017 година от министъра на енергетиката Теменужка Петкова и шефа на " Газпром " Алексей Милер, която на процедура поставя началото на съветския план за газопровод.

Историята на " Турски поток " през България може да се прочете на четири езика - български, съветски, британски и украински.

Сайтът показвa малко по малко по какъв начин Кремъл заобикаля видимо " транспарантните " публични поръчки в България посредством скрити договаряния на държавно равнище, които предопределят изхода от всички процедури.

Въпреки че формалният контракт за строителство е подписан със саудитската компания " Аркад " - целият надзор върху процеса е стихотворец от съветското сдружение " Поларсон ", което разполага с финансиране от държавната " Газпром ".

Причината за тези странни маневри е упоритата упоритост на Владимир Путин да приключи газопровода колкото може по-бързо - с цел да може да доставя природен газ към Унгария и Сърбия по южен кулоар, заобикалящ Украйна.

Това се случи в последните дни на 2020 година Година и два месеца по-късно Русия стартира пълномащабната си военна инвазия в Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР