Високопоставен католически духовник изрази загриженост в неделя относно броя на

...
Високопоставен католически духовник изрази загриженост в неделя относно броя на
Коментари Харесай

Германски архиепископ е разтревожен от напускането на католическата църква

Високопоставен католически свещеник изрази угриженост в неделя по отношение на броя на в Германия. " Новината тази седмица ме развълнува надълбоко ", сподели архиепископът на Мюнхен и Фрайзинг Райнхард Маркс на неделна работа, на която бяха ръкоположени трима нови свещеници.

Кардиналът приказва, откакто предходната седмица беше разкрито, че повече от половин милион души публично са напуснали католическата черква в Германия през 2022 година

Маркс сподели, че не може да пренебрегне този факт. " Питам се какво мога да направя? Какво е моето обвързване? Какво е нашето обвързване, нашите взаимни старания? ", споделя той, представен от организация ДПА.

Той изрази угриженост, че църковните служби се възприемат като скучни. " Литургия не се прави, не е нещо, което се създава - тя се служи ", сподели той. Всички в църквата би трябвало да се запитат: " Защо съм християнин и какво значи това?, а църквата трябваше да изясни какво значи това, добави Маркс.

Формата на Църквата ще се промени, само че ще остане ядрото от нейни членове, търсещите Бога, предвижда той.

Германската католическа епископска конференция разгласява данни в сряда, които демонстрират, че повече от половин милион души са напуснали църквата предходната година, повече от всеки път и доста повече от доклада за 2021 година, която сама по себе си е връх.

Германските католици са регистрирани при локалните управляващи и заплащат спомагателен налог на църквата, в случай че публично не се отдръпват от нея.

 Каква част от популацията на обособените провинции са членове на католическата черква.
Каква част от популацията на обособените провинции са членове на католическата черква.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР