Високо в планинската верига Сера да Естрела в Португалия се

...
Високо в планинската верига Сера да Естрела в Португалия се
Коментари Харесай

Знаете ли къде се намира това необичайно място

Високо в планинската верига Сера да Естрела в Португалия се намира езеро с извънредно основано от индивида знамение. От разстояние дренажът, прочут като Ковао дос Кончос, издигнат през 1955 година като част от водноелектрически язовир, наподобява като идеално съразмерен въртоп, устата на гладен песъчлив червей или даже портал към друга точка във времето и пространство.

Мястото притегля безчет гости, с цел да видят функционален преливник, който предлага неземна панорама в другояче спокойното планинско езеро.

Пътуването до там единствено по себе си е премеждие, прекосявайки прелестната пустиня на естествения парк Сера да Естрела. Паркът е съкровищница от невероятни гледки към долината Дао, величествени камъни и поразителни дерета, осигуряващи вълнуващ декор на преливника.



За тези, които желаят да посетят забавното място, ги чака поход от към 10 километра през стръмен и неравномерен терен. От значително значение е да носите здрави обувки и да си носите вода и леки закуски, защото преливникът се намира в далечен регион, надалеч от кафенета, магазини или зони за отмора.

Посетителите могат да разширят своето премеждие до близката котловина Дао. Известна като един от най-известните винени райони на Португалия, долината Дао е хазаин на голям брой лозя и заведения за хранене, които оферират изтънчено вино, сирене и самун. Освен това средновековният град Визеу в долината Дао, със своята извисяваща се катедрала от 13-ти век и историческата гора Букако – където армията на Наполеон претърпява проваляне през 1810 година – прибавя богат исторически пласт към приключението.



За тези, които ценят хармоничното комбиниране на великолепието на природата и човешката креативност, Ковао дос Кончос е незабравима дестинация. След сложен преход е елементарно да прекарате часове, любувайки се на преливника, като доста локални го оприличават на всевиждащо око. Това в действителност съставлява съвършен синтез от зашеметяваща естествена хубост и вдъхваща благоговение човешка досетливост.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР