Високите температури принудиха властите в Бангладеш да затворят училищата за

...
Високите температури принудиха властите в Бангладеш да затворят училищата за
Коментари Харесай

Училища и колежи затвориха заради високите температури в Бангладеш

Високите температури принудиха управляващите в Бангладеш да затворят учебните заведения за 33 милиона деца , съобщи BBC. Т емпературите доближиха към 42°C.

Колежите и учебните заведения ще са затворени най-малко до 27 април, като това е втората година, в която управляващите подхващат сходен ход поради рисковите жеги.

Училища също бяха затворени във Филипините и Индия поради горещата вълна, която обгръща Азия.

Заради ниското си разположение Бангладеш е една от страните, които са най-уязвими от въздействието на климатичната рецесия.

Според Междуправителствения панел по изменение на климата, повишение на морското ниво с 30 до 45 см може да измести повече от 35 милиона души от крайбрежните региони. Това е към една четвърт от общото население на страната.

Хиляди мюсюлмани се събраха в джамии и селски полета на 24 април, с цел да се молят за дъжд.

" Животът стана нетърпим заради неналичието на дъждове... Бедните хора страдат извънредно доста ", сподели ислямският свещеник Мохамед Абу Юсуф п ред Агенция Франс Прес.

Метеоролозите чакат рисковите горещини да продължат най-малко още една седмица.

Властите предизвестиха лечебните заведения да се приготвят за по-голяма натовареност заради болести, свързани с топлината, като тресчица и главоболие.

Саманта Лал Сен , министър на опазването на здравето, сподели, че пациентите с топлинен удар ще бъдат признати в климатизирани отделения.

УНИЦЕФ също предизвести за " сериозните опасности ", които такива високи температури съставляват за дребните деца, изключително за новородените и кърмачетата.
 Гореща вълна обхвана Австралия
Гореща вълна обхвана Австралия

Местните управляващи предизвестяват за високи температури и риск от горски пожари
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР