Високата камбанария и покривът на историческа църква в Кънектикът, САЩ,

...
Високата камбанария и покривът на историческа църква в Кънектикът, САЩ,
Коментари Харесай

Срути се камбанарията на историческа църква в Кънектикът

Високата камбанария и покривът на историческа черква в Кънектикът, Съединени американски щати, са се срутили, оставяйки зейнала дупка на върха на постройката и куп отломки начело, оповестява Българска телеграфна агенция.

Няма известия за починали или ранени при сриването на Първа конгрешанска черква в центъра на Ню Лъндън. Въпреки това след това издирването е траяло.

Първоначално от пожарната работа са разкрили една жена в постройката, само че тя е била изведена и е в сигурност. Смята се, че никой различен не е бил вътре, сподели кметът Майкъл Пасеро на брифинг.

По това време не е имало работа и постройката е се е срутила върху себе си, а не върху улицата или околните парцели, които включват кметството и общежитията за студенти от Кънектикът Колидж.

" Това можеше да бъде доста по-голямо злополучие за нас. Въпреки това загубихме една скъпа историческа конструкция ", сподели градоначалникът.

Причината за сриването към момента е незнайна. Пасеро добавя, че не е имало предварителни индикации за нередности със постройката, и че градската администрация не знае за осъществяването на каквито и да е ремонтни действия по нея.

Двете по-малки оживели кули ще би трябвало да бъдат свалени неотложно.

Предстои да се обясни дали останалата част от сграда ще би трябвало да бъде разрушена, само че упованията на кмета са за " цялостна загуба ".

Каменната черква е издигната към 1850 година, съгласно държавните строителни регистри, макар че конгрегацията датира от средата на 16-и век, се показва на уеб страницата й. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР