Вирусът COVID-19 е довел до смъртта на един от най-известните

...
Вирусът COVID-19 е довел до смъртта на един от най-известните
Коментари Харесай

Коронавирусът уби прочутия билкар д-р Тошков

Вирусът COVID-19 е довел до гибелта на един от най-известните билкари в България - доктор Милко Тошков. Лечителят, който от години опитваше да оказва помощ на хората със силата на природата, не съумя да помогне на самия себе си, оповестява " 168 часа ".

Според близки на известния доктор незабавно щом схванал, че е инфектиран с вируса, той се изолирал вкъщи и почнал да се лекува с билки. Малко повече от седмица по-късно положението му почнало да се утежнява. Накрая въпреки всичко решил да потърси помощ и бил признат в реанимацията на една от столичните лечебни заведения. Лекарите създали всичко по силите си, с цел да спасят Тошков, само че организмът му не съумял да се оправи с заболяването, прецизира вестникът.

Именно поради заплахата от развиването на затруднения, лекарите постоянно приканват да се потърси тяхната помощ, в случай че пациентът усети, че ситуацията се утежнява.

Д-р Тошков приживе споделяше, че преди време се е отчаял от усложненията си да лекува пациентите с техниките, които е научил в дебелите медицински книги и по тази причина е потърсил силата на заобикалящата ни природа. След като приключва медицина, той се връща в родния Чепеларе, с цел да оказва помощ на съгражданите си. Мнозина са излекувани, само че мнозина си потеглят, без да получат лек за болката и отчаянието. Тогава съгласно личните мемоари на доктор Тошков в продължение на 5 години той стартира да обикаля в Родопите, с цел да събира предписания от старите хора за лечебни отвари. На собствен ред учи билките и опитва с тяхното съчетание, тъй че да бъде извлечен оптимален резултат.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР