Винаги съм се чудела какво да ги правя тези кори

...
Винаги съм се чудела какво да ги правя тези кори
Коментари Харесай

Кошничка за яйца - Веселите зайчета

Винаги съм се чудела какво да ги върша тези кори и кутии за яйца – от една страна се натрупват толкоз доста, от друга – сигурно може да им се откри някакво приложение. Е, има места по света, където те се предават като амбалаж, само че ние не сме достигнали още такива равнища на еко схващане.

Реших, че може да ги употребявам за това, за което са основани - гнезденце за яйца. Но тъй като наближава Великден - ще приютят нашите шарени яйца. Пък и нали съм последовател на " от нищо нещо " концепцията. Вече сме показвали по какъв начин с декупаж може да си извършите. Сега ще създадем, може и с детска помощ:

Кошничка от кори за яйца.

Материали:



Кутия за 10 яйца
Светло кафяв картон, не доста пълен
Тел и прежда или декоратива „ рошава ” тел
Една лента рафия в звук с картона. Може и лентичка от картона
Самозалепваща се гланцова хартия
Декоративна трева или няколко тънки зелени лентички
Водни или темперни боички – розова, черна, бяла и екрю
Двойнолепящото тиксо
Молив, ножица

Изрязваме кутията за яйца по този метод. Важно е да запазим дупчиците, на които ще окачим дръжката, както и да има известна дълбочина нашата кошничка, с цел да стоят яйцата уютно в нея.



Слагаме изрязаната форма в средата на картона и леко я обрисуваме с молив. Правим 4 срещуположни разреза, тъй че да се падат на една линия един против различен и да свършват на една линия един до различен.



Хващаме изрязаните елементи две по две една против друга, прибираме ги зад правоъгълника, който се получава в средата, и ги залепваме с двойно лепящото тиксо, тъй че да се получи малко панерче, в което да се побере формата за яйца.





Формата оцветяваме от вътрешната страна с боичката екрю. В дупчиците на „ върховете ” пъхаме рафията, връзваме възел от долната страна, който ще я застопори да не се измъква и деликатно връзваме тази част, която се подава, на панделка. Това са ушите на нашите бъдещи зайци.

На двата „ върха ” рисуваме муцунки, мустаци и два зъба – панделка за момиче, папионка за момче и нашите зайци са подготвени.



Промушваме двата края на телта в двете дупчици в профил и завиваме, както е примерно дръжката на кофата за вода. Оставяме зайците да съхнат.

На панерчето залепяме цветната хартия във формата на шарени яйца. Залепваме една лента двойнолепящо тиксо по цялата широчина на панерчето и по нея облепваме тревата.



Накрая пъхаме формата за яйца в панерчето и нашата кошничка е подготвена.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР