Виктория Томова продължава с отличните си изяви на надпреварата от

...
Виктория Томова продължава с отличните си изяви на надпреварата от
Коментари Харесай

Томова се върна от сет на нула и осъществи обрат срещу втората поставена във Валенсия

Виктория Томова продължава с отличните си изяви на конкуренцията от категория WTA 125 в испанския град Валенсия, където справедливо откри място в четвъртфиналите, постигайки две първокласни победи. Вики откри присъединяване си в шампионата с успех над ветеранката Сара Ерани, която е някогашна финалистка на Ролан Гарос, а през вчерашния ден в нейна жертва се трансформира втората сложена Варвара Грачева.

Рускинята напълно неотдавна доближи до третия кръг на " мейджър " шампионата във френската столица и беше посочена за огромната любимка в мача, само че родната ни представителка преодоля неубедителното начало, с цел да осъществя страховит поврат - 0:6 6:3 6:1. Така нашата сънародничка ще премери сили с китайката Сию Уанг, а победителката ще продължи към финалната четворка на надпреварата.

Срещата стартира кошмарно за Томова, защото нейната съперничка действаше надалеч по-агресивно и нямаше проблем да се оправи със отбраната на софиянката. Грачева съвсем не пропускаше удар в този откъслек от дуела, като с лекост прибавяше геймове към своя актив и първата ни ракета трябваше да преглътне инкасирането на нулев сет.

Постепенни българката изравни силите на корта, което ѝ разреши да реализира първия си пробив, само че последва мълниеносен рибрейк на нула. Родната ни представителка обаче към този момент бе намерила по какъв начин да противойдества на международната номер 69 и съумя на още два пъти да завоюва нейното подаване, а оттова насетне нямаше път назад за рускинята и имахме паритет в общия резултат.

Решителният сет започва с бърз пробив в сметката на по-високоранкиранията състезателка, единствено че Вики по никакъв метод не даде самодейността и продължи да бъде все толкоз солидна от дъното на корта, до момента в който Грачева изгуби всякакво самообладание и допускаше голямо количество непредизвикани неточности. Томова пък играеше най-хубавия си тенис, откогато дуелът беше почнал и не даде даже гейм повече на именитата си съперничка.

BBVA Open Internacional de Valencia - 2nd Round: Viktoriya Tomova beat Varvara Gracheva 0-6, 6-3, 6-1
— Live Tennis Results (@live_tennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР