Виктория Томова продължава да бъде безупречна в изявите си на

...
Виктория Томова продължава да бъде безупречна в изявите си на
Коментари Харесай

Безапелационна: Томова отново не загуби сет и ще спори с бивша №40 за трофея в Сарагоса!

Виктория Томова продължава да бъде безупречна в изявите си на ITF шампионата в Сарагоса и без да загуби нито сет по пътя си, през днешния ден българката си подсигурява място в конфликта за купата след следващата безапелационна победа. Първата ни ракета, която остана и най-високоранкираната тенисистка в схемата, се нуждаеше от час и 42 минути игра, с цел да пречупи съпротивата на международната №174 Лейре Ромеро Гормас и да оформи крайното 6:4 6:3, което я класира за финалния дуел. Утре нашето момиче ще се изправи против някогашната №40 Тереза Мартинцова, която сега заема 103-тата позиция в ранглистата.

В откриващата част никоя от двете състезателки не съумя да блесне с неизменност, а неубедителното им показване на начален удар в композиция с множеството непредизвикани неточности от двете страни в допълнение спомогна за това да станем очевидци на общо 7 брейка. На три пъти нашата сънародничка съумя да вземе нежен задатък от пробив, само че той безусловно биваше последван от мигновен рибрейк. В десетия гейм обаче Томова организира нова наказателна акция от ретур и доближи до три следващи сетбола, още първият от които материализира, с цел да поведе в обособените елементи.

В началните минути на втория сет преимуществото бе на страната на испанката, която стартира да подсигурява ударите си и да дочаква неправилност от ракетата на родната ни представителка, като по този начин осъществи пробив още в първия вероятен миг и излезе напред с 2:0. Последва обаче най-силният интервал в мача за българката, която усили интензитета в играта си и с помощта на чудесно ориентираните си удари влезе в серия от цели 5 следващи гейма, с цел да обърне резултата до 5:2 в своя изгода. Сервирайки за спечелването на дуела, Вики не загуби нито една точка и напълно скоро можеше да ликува с класиране за първия си край от септември 2022-ра.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР