Виктория Томова откри безапелационно сезона си на клей и грабна

...
Виктория Томова откри безапелационно сезона си на клей и грабна
Коментари Харесай

Първа титла от 3 години насам: Томова покори Сарагоса и ще запише рекордно класиране в WTA!

Виктория Томова откри безапелационно сезона си на клей и сграбчи своята най-голяма купа от четири години насам. Първата ни ракета при дамите се класира без изгубен сет за финала на конкуренцията от категория W80 в испанския град Сарагоса, а в него надигра четвъртата сложена Тереза Мартинцова от Чехия - 4:6 6:2 6:3.

Това е 17-та купа в кариерата на Вики и първа такава от 2020-а насам. Досега софиянката имаше единствено един трофей от толкоз влиятелно съревнование, който завоюва във френския град Биариц преди четири години. Триумфът пък ще разреши на Вики да прелети с цели 23 места напред и от на следващия ден тя ще заема своята върхова 75-та позиция в международната класация.

Първият сет се трансформира в същински фестивал на пробивите, като нито една от двете тенисистки не можа да задържи подаването си до 4:4 гейма. Тогава най-сетне чехкинята се оправи с тази задача, удържайки сервиса си на нула и след това още веднъж нямаше проблеми да отмъкне началния удар на българката, с цел да се поздрави с триумфа в частта.

Вторият сет започва с нова серия от три пробива, само че този път Вики беше тази, която първа откри сили да завоюва личен сервис гейм и скоро разполагаше с преднина от 4:1. Оттам насетне българката към този момент изглеждаше доста по-уверена, когато разполагаше с началния удар и с лекост вкара конфликта в решителна част.

Там Мартинцова се откъсна с брейк напред за 3:1 и имаше всички шансове да затвърди взетото преимущество, единствено че втората сложена се бореше с всички сили и възвърне паритета за 3:3. Нашата сънародника надалеч нямаше желание да стопира дотук и до привършване на дуела просто не можеше да пропусне удар, като не даде нито гейм повече на чехкинята и по този начин сграбчи трофея в Сарагоса, печелейки 100 точки за ранглистата и над 12 хиляди $ от наградния фонд.

През идната седмица пък Вики ще се изява на алените кортове в португалския град Оейраш, а конкуренцията е от категория W 100 и нашето момиче се нуждае от нов мощен резултат, тъй като има да пази край от предходната година.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР