Виктория Томова не започна тазгодишната си тенис по особено убедителен

...
Виктория Томова не започна тазгодишната си тенис по особено убедителен
Коментари Харесай

Храбра Томова взе сет на световната номер три, но не можа да сътвори сензацията в Дубай!

Виктория Томова не стартира тазгодишната си тенис по изключително безапелационен метод, губейки дебютните си три мача за сезона, само че от този момент насам първата ни ракета при дамите наподобява на процедура преобразена на корта и откакто преодоля квалификациите на шампионатите в Линц и в Доха, то българката направи идната крачка и откри място в главната скица на WTA 1000 конкуренцията в Дубай.

Силната игра на Вики в Близкия изток беше ознаменувана с триумф на старта в надпреварата над Кая Канепи, който я изправи във втория кръг против международната номер 3 Джесика Пегула и в конфликт, предложил ни извънредно трагични моменти, българката сподели смелост, с цел да се опълчи, като завоюва един сет, само че нямаше сили за сензация и позволи проваляне по-късно над два часа игра - 2:6 7:5 1:6. По този метод една от фаворитките за купата в надпреварата се класира за осминафиналите и ще срещне победителката всред Шелби Роджърс и Ана Богдан.

Още през цялото време на дуела американката стартира да пресира подаването на нашата сънародничка, като я проби в дебютния за нея гейм и откри цялостен надзор на корта, удвоявайки преднината си. Постепенно с течение на мача софиянката откри ритъма си, като с безупречната си отбрана караше фаворитката да бърка и реализира на два пъти брейк, но в същото време съобщи своите подавания в съперниковия актив, при което след общо 6 пробива в 8 гейма, то откриващият сет беше записан в сметката на международната номер 3.

Втората част започва по желан метод за първата ни ракета при дамите, която промени образа си и стана доста по-агресивна в своите дейности, което ѝ донесе значително дивиденти и Томова се оказа с два брейка задатък пред третата в света. Намиращата се на гребена на вълната българка доближи сетболи още при подаването на американката, които обаче пропиля и незабавно инкасира брейк, с който преднината ѝ беше редуцирана до 5:3.

Отговорът на международната номер 99 беше повече от впечатляващ и тя поведе с 0:40, само че след маратонски гейм, в който пропусна нови четири сетбола, то нервите ѝ в идните минути не устояха и Пегула се завърна в резултата, възстановявайки паритета. Непримиримостта и битката за всяка точка на нашенката обаче я изведоха до брейкбол в последвалия гейм на фаворитката, който Вики оползотвори и съумя на лично подаване да затвори този извънредно трагичен сет, с което изпрати конфликта в заключителната му фаза.

В минутите преди началото на решителната трета част третата сложена в схемата се възползва от правото си да употребява пауза за тоалетна, като след връщането си на корта заигра още веднъж на върха на качествата си и скоропостижно се откъсна напред с два пробива преднина. В този миг Томова образно към този момент беше обезверена за възможностите си в конфликта, до момента в който Пегула се радваше на най-хубавите си моменти в дуела и отпусна единствено гейм на нашето момиче, преди да узакони триумфа си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР