Виктор ТУРМАКОВСъдът в Москва осъди руския общественик и опозиционер Владимир

...
Виктор ТУРМАКОВСъдът в Москва осъди руския общественик и опозиционер Владимир
Коментари Харесай

Аман от изкуствени светци с мътно минало

Виктор ТУРМАКОВ
Съдът в Москва осъди съветския държавник и опозиционер Владимир Кара-Мурза за държавна измяна и неистини за съветската войска, а също за приемане на средства от задгранични Неправителствени организации. До през вчерашния ден той беше никой в осведомителното пространство на Запада. А през днешния ден е разгласен за непокварен и непослушен герой против кървавия режим в Кремъл. Воят е цялостен - и от присъствалите в правосъдната залата западни дипломати, и от западната преса, и от българските жълти (и в последно време също сини) павета. 
Нещо ми приказва обаче, че следващият светец ще се окаже същото дъно като обявяваните и изтъркали се преди този момент за светци в битката против Путин. 
Спомняте ли си Борис Немцов? 
Олигарх, взел участие във варварското плячкосване... пардон - приватизиране на съветското национално благосъстояние след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. Противно и омразно лице за елементарния руснак. Той стана критик на управляващите, тъй като не беше включен измежду олигарсите във вътрешния кръг на Путин. Да, такива за жал има - няма да си кривим душите. Представете си изтърсака на котилото, който не е съумял да се добере до паничката с храна, изтласкан от по-здравите котета и почнал недоволно да мяука за международната неправда.
Ами Навални? Днес е неловко да се загатва в положително демократично общество, че при започване на кариерата си провежда съветския вид на Луковмарш и приканва за геноцид на мюсюлманите-гастарбайтери. След това, помирисвайки доларите, много внезапно обръща палачинката и става пръв либерал.
Или художникът Пьотр Павленски, хвален от западната преса за авангардното заковаване на тестисите си на Червения площад в символ на митинг? Вече в заточение, решил да повтори във Франция магариите си, беше задържан. Оказа, че сходни дейности, в случай че са в Париж, са вандализъм. 
Затова и чакам да схвана пикантни детайлности за Кара-Мурза. Вече се знае, че е имал двойно, английско поданство и постоянно е посещавал посолството на Негово величество в Москва. Междувременно в затвор край Лондон гние един същински герой против лъжата и тиранията - Джулиан Асандж. Но това, ще рече умно-красивитетът, е нещо друго. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР