Вижте какво се крие в това гювече, за да няма

...
Вижте какво се крие в това гювече, за да няма
Коментари Харесай

Гювечета с картофи, гъби и чедър

Вижте какво се крие в това гювече, с цел да няма скрито-покрито

Необходими Продукти

● картофи - 600 г
● моркови - 350 г
● печурки - 750 г
● чедър - 200 г
● прясно мляко - 100 мл
● кисели краставички - 1 или 2 бр.
● масло - 3 ч.л.
● сол
● черен пипер - на усет

Начин на подготвяне

Картофите се обелват, измиват и се поставят да се варят в подсолена вода за към 20 мин, тъй че да са полуготови. Отцеждат се и се оставят да се охладят. След това се рендосват на едро ренде.

Морковите се почистват и се рендосват. Задушават се за 5-6 мин в загрят тиган с 1 ч.л. масло и малко вода - 2-3 с.л., посоляват се на усет.

Гъбите се почистват и се нарязват на кубчета. Задушават се с 1 ч.л. лой за 5-6 мин. Добавя се и малко вода - 2-3 с.л., посоляват се на усет.

Готовите гъби се изваждат от тигана с решетъчна лъжица, тъй че отпусналия се сос да остане в него, и се отделят встрани.

В тигана с гъбения сос се прибавя 1 ч.л. масло и се връща на котлона. Прибавя се и прясното мляко, посолява се с 1/2 ч.л. сол, когато заври хубаво се дърпа встрани и се поставя настъргания чедър, бърка се до разтварянето на сиренето. Получава се течен сос.

Гювечетата (4 броя) се подреждат като най-отдолу се поставя 1/4 от картофите, залива се с 3 с.л. сос, от горната страна се разпределя 1/4 от морковите, отново се залива с 3 с.л. сос, поставят се гъбите - 1/4 от тях и сосът се разпределя по равно.

Отгоре се поставят ситно нарязани кисели краставички. Зеленчуковите гювечета се похлупват и се поставят в студена фурна.

Фурната се включва на 200°С и се пекат 40 мин, като за последните 10 мин. капачетата се махат, с цел да се запече гювечета с картофи, гъби и чедър

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР