Виждал съм Стефан Димитров в сградите на МВР и Главна

...
Виждал съм Стефан Димитров в сградите на МВР и Главна
Коментари Харесай

Петър Тодоров пред комисията Митници: Виждал съм Стефан Димитров да чака пред кабинета на Рашков

Виждал съм Стефан Димитров в постройките на Министерство на вътрешните работи и Главна дирекция „ Национална полиция “. Това сподели някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров по време на чуване във краткотрайната комисия за следствие за корупционни практики в Агенция " Митници " и възможната роля на Асен Василев в тях.

 

Тодоров изясни, че от края на 2021 г. многократно е виждал обвинения за контрабанда Стефан Димитров в постройката на Министерство на вътрешните работи. В някои случаи влизал през транспортния вход, а Тодоров го засичал пред кабинета на тогавашния министър Бойко Рашков, до момента в който е чакал да влезе при него. Тодоров твърди още, че Марин Димитров - бащата на Стефан, също е ходил в Министерство на вътрешните работи. " Не знам по какъв мотив са влизали, аз не съм запознаван с тези лица, не ги познавам'', уточни Петър Тодоров. 

 

Казва още, че е виждал Димитрови и в ГДНП, при шефа по това време Венцислав Кирчев. Тодоров изясни, че към него не са постъпвали сигнали по отношение на Стефан и Марин Димитрови. Той схванал през пролетта на 2022 година, че ДАНС има интерес към двамата.

 

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи заяви още, че от сътрудници знае, че Стефан Димитров постоянно е ходил при шефа на КАТ Тенчо Тенев, както и че е бил на прием на " Пътна полиция " в област Хасково.

 

Депутатите изслушват и някогашния вътрешен министър Бойко Рашков. Той изясни, че е контактувал с Марин и Стефан Димитрови преди да стартира създаването на ДАНС против тях и тогава не е знаел и не е имало от къде да знае, че те се занимават с контрабанда.

 

Двамата са подали при него сигнал за корупция против някогашния аграрни министър Мирослав Найденов и това е бил мотива за запознанството им. След това са подали сигнал по какъв начин е притискан очевидец по следствието против Найденов до момента в който очевидеца отдръпна показанията си. Честите визити на Стефан Димитров в кабинета на вътрешния министър Рашков изясни и с това, че Димитров е подавал информация за купувачите на гласове в Хасковско.

 

След ревюто си Бойко Рашков отхвърли да дава отговор на въпроси на депутатите от комисията и напусна съвещанието.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР