Виетнамски служители конфискуваха 7 тона слонова кост, внесена контрабандно от

...
Виетнамски служители конфискуваха 7 тона слонова кост, внесена контрабандно от
Коментари Харесай

Виетнам откри 7 тона слонова кост в контейнер вместо фъстъци

Виетнамски чиновници конфискуваха 7 тона слонова кост , импортирана контрабандно от Ангола, което е най-голямата конфискация от години насам , оповестиха управляващите.

Митническите чиновници в северния пристанищен град Хайпхонг, на 100 км от Ханой, откриха слоновата кост в 20-футов резервоар , за който е било оповестено, че транспортира фъстъци, заяви Агенция Франс Прес.

Снимки на формалния уеб страница на митническия отдел демонстрират стотици дълги бивни от слонова кост, насъбрани пред отворен резервоар. Властите оповестяват, че товарът е бил изпратен до Виетнам през Сингапур.

В някои елементи на Азия бивни и други елементи от тялото на слоновете се ценят като талисмани и се употребяват в обичайна медицина, макар че липсват рецензирани научни доказателства, че те имат някакви лечебни свойства.

Виетнам публично забрани през 1992 година търговията със слонова кост , само че продължава да бъде транспортен център за противозаконна търговия с диви животни в Азия.

Според отчет от 2021 година на Education for Nature Vietnam, неправителствена организация за отбрана на дивата природа, от 2018 година насам в главните виетнамски пристанища за транспорт са иззети над 60 тона слонова кост, люспи от панголин и рога от носорог. Миналия месец съд във Виетнам вкара в пандиза мъж за 13 години за трафик на близо 10 тона рога от носорог, люспи от панголин и други неразрешени артикули от дивата природа на Африка. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР