Видин ще приеме четири атлетически събития в четири последователни дни,

...
Видин ще приеме четири атлетически събития в четири последователни дни,
Коментари Харесай

Атлетически маратон във Видин по повод 100г българска атлетика

Видин ще одобри четири атлетически събития в четири поредни дни, проведени от община Видин, Българска федерация по лека атлетика, състезателен клуб „ Радуканови “ - Видин и придвижването Рън България.

Поредицата атлетически прояви в дунавския град стартират на 11 април (четвъртък) със занимания по „ Детска атлетика “ с възпитаници от 1 до 5 клас от локалните учебни заведения.

Вторият кръг от веригата шампионати „ А1 атлетика за младежи “ е очакван за 12 април (петък) в реновираната атлетическа зала до стадион „ Георги Бенковски “. Там ще се състезават едни от най-талантливите спортисти във възрастта от 11 до 13 години.

Същата зала ще бъде сцена и на интернационалния шампионат " Дортикум " на 13 април (събота) с рекордните 217 поръчки за присъединяване, като млади спортисти от 3 страни и 15 български клуба ще влязат в състезание за призовите места.

„ Десертът “ на атлетическия маратон ще бъде третото издание на „ Видин рън “, което включва шосейно тичане на 6 км за опитни професионални бегачи и фенове, всеобщ старт на 1.3 км и смесена щафета 2х6 км (мъж - жена). Трасето на надпреварата минава през най-красивите и известни забележителности на града, а част от него е до красивия Дунав.

В последните две прояви присъединяване ще вземе и президентът на БФЛА Иван Колев, който ще бяга и на късата отдалеченост. Всички събития са отдадени и на 100 години българска атлетика.

Партньори на „ Видин рън “ са още веднъж община Видин, Българска федерация лека атлетика, състезателен клуб „ Радуканови “ - Видин и придвижването Рън България, както и SPORT DEPOT, Найки, Биофар и Стинг.

Регистрация за присъединяване във „ Видин рън “ към момента е допустима на www.runbulgaria.org

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР