Ветеринари са направили уникална операция на малка рибка от Бристол,

...
Ветеринари са направили уникална операция на малка рибка от Бристол,
Коментари Харесай

Уникална операция премахна тумор от окото на рибка

Ветеринари са създали неповторима интервенция на дребна рибка от Бристол, Англия. Специалистите са премахнали израстък от окото на рибата, а цялата интервенция е траяла 45 минути. Процедурата на петгодишната златна рибка Монти е коствала на стопаните 200 паунда.

Те забелязали, че на лявото око на златната рибка има тумори, които почнали да се популяризират и по гърба ѝ. Тогава фамилията взема решение да потърси съответна лекарска помощ за своя домакински любим и се обръщат към ветеринари от Бристол. Лекарите са създали интервенцията благодарение на водоразтворима анестезия.

За страдание Монти е изгубил едното си око, само че пък туморът е отстранен сполучливо и в този момент рибката се възвръща в дома си в Бристол. И до момента в който в Бристол ветеринарите се борят за живота на една дребна риба, в Швейцария си провеждат пердах сред крави. Това събитие се организира всяка година.

Всъщност надпреварата се състои в това едната от двете крави да накара другата крава да коленичи. Преди началото на боевете рогата на кравите са затъпявани – уредниците настояват, че доста рядко се стига до жертви. Породата на тези животни била специфична – кравите са отглеждани, единствено с цел да се явят на битките.

Целта е да се дефинира коя е Кралицата на кралиците, оповестява организация Франс прес. Тази година победител в конкуренцията е кравата Фрегат.

 Крави

Финалите на шампионата са се състояли в град Апроз (намира се в Западна Швейцария) и в тях са взели участие 400 претендентки, а публиката е наброявала повече от 12 хиляди души. На финала една против друга са се изправили кравите Фрегат и Какет.

Фрегат обаче безапелационно победила конкуренцията единствено с няколко убождания, показва се в информацията. Бързата победа на Фрегат до някаква степен се оказала изненада за публиката, тъй като кравата е била с 200 кг по-лека от своята съперничка.

Разбира се, залаганията при букмейкърите са били главно за това, че Какает ще е победител – кравата е едноока, само че пък тежи 804 кг, което хората са сметнали за огромно преимущество.

Бойният дух на Фрегат обаче се оказва по-силен и на инат на всички скептици, тя става Кралица на кралиците. Двубоят на двете крави е даван директно по швейцарска телевизия. От 1922 година насам всяка година в Швейцария се провеждат боеве, а финалната борба обичайно се организира в град Апроз.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР