Ветеринарен лекар от Велико Търново трогна цяла България с историята

...
Ветеринарен лекар от Велико Търново трогна цяла България с историята
Коментари Харесай

Ветеринарен лекар от Велико Търново трогна цяла България

Ветеринарен доктор от Велико Търново трогна цяла България с историята на куче, доведено от стопаните при него, с цел да бъде евтаназирано. Д-р Здравко Димитров от " Медина Вет " в остарялата столица изрично отхвърля да сложи леталната инжекция за Лъки след обширен обзор, разкрил, че животинката просто страда от затлъстяване. По думите му, здравословното положение на кучето може да се усъвършенства с лекуване и то няма да е обездвижено и със сърдечни проблеми. За задачата обаче търси дом за Лъки и даже изяснява какво би коствало на новите му притежатели да се грижат за него, в това число финансово.

Ето какво написа доктор Димитров и си завоюва фенове от цялата страна на фона на извънредно скъпите ветеринарни процедури и лекарства за домашни животни.



" Здравейте другари, Лъки има потребност от помощ!

След спогодба за евтаназия през вчерашния ден (26 март - б.р.), през днешния ден (27 март - б.р.) този сладур беше доведен в амбулаторията ми. По телефона казусът ми беше разказан като доста тежко положение на дълготрайно залежало се куче на неопределена възраст. След обзор открих, че животното в действителност не е толкоз зле и има късмет за още дълъг и благополучен живот. На към 8 - 9 години е.

Стопанката му е била стара жена, която не е могла да се грижи към този момент за него съответно и по този начин кучето е обездвижено и с наднормено тегло. От там се е появила и хипертония и съгласно мен обратима сърдечна непълнота. Преди няколко дни кучето е ухапало стопанката си по крайници заради неуточнени условия и това е довело до решение за евтаназирането му.

След близо час престой при мен и макар операциите които му приложих, считам, че Лъки не е нападателно куче и заслужава да живее. Внучката на дамата която го докара, живее в чужбина и няма опция да се грижи за него.

Аз изрично отхвърлих да го евтаназирам и в този момент незабавно му търсим дом. За довечера сме му намерили къде да го приютим, само че животното се нуждае от нов собственик и съответно лекуване. Специализирана храна за намаляване, ще коства към 1.00 - 1.20 лева дневно. Разходките са наложителни най-малко две дневно за по половин час. Ако се наложи да използва медикаменти ще са за към 2.00 - 3,00 лева дневно. Това е разгадавам на Вашата човещина! Помогнете на Лъки да заживее, здрав и благополучен нов живот! Благодаря Ви авансово ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР