Вероятно смятате, че между агнешкото и патешкото месо не може

...
Вероятно смятате, че между агнешкото и патешкото месо не може
Коментари Харесай

Сосове за патешко месо

Вероятно смятате, че сред агнешкото и патешкото месо не може да бъде правено никакво съпоставяне. Но някои хора, които са с по-изострено подушване, усещат даже и присъщия аромат на патешкото месо, който смятат за изключително противен. Както е и за мнозина противен мирисът на агнешкото.

Поради тази съответна причина, само че и просто тъй като към всяко месце върви и прекрасен сос, тук ще ви предложим няколко хрумвания за сосове за патешко, които са изключително подобаващи за компания на това апетитно месо.

Зеленчуков сос

За този сос за патешко ви трябват 2 моркова, 2 глави лук, към 50 г пащърнак, 50 г целина, 2 скилидки чесън, малко зехтин, чаша бяло вино и щипка мащерка. Зеленчуците и корените се обелват, нарязват и леко се изпържват в зехтина. Към тях се прибавя бялото вино и сосът се остава да се задушава на спокоен огън до цялостното омекване на продуктите. Ако е належащо, се долива вода. Когато всичко е готово, съставките се пасират и сосът се подправя с мащерката. Това е!

Сметанов сос с хрян

 Сметанов сос за патешко

Набавете си към 500 мл пилешки или зеленчуков бульон, 2 ч.ч. течна сметана, 50 г масло, 200 г хрян и 1 ч.ч. бяло вино. Бульонът и сметната се смесват и се оставят да кипнат. Хрянът се настъргва на ренде, задушава се в маслото и към него се прибавя виното. След към 10-15 мин към тази примес се прибавя и сметановата и всичко се подправя със сол на усет. Може да се добави черен пипер и ситно нарязан магданоз. Сосът за патица се употребява още до момента в който е топъл и с изключение на за патешко месо, е подобаващ и за всякакво друго месо от пернати.

Сос с ревен и естрагон

 Червен сос за патешко

За тази рецепта за изнежен сос ще ви би трябвало към 900 г ревен, 2 ч.л. ситно нарязан естрагон (в краен случай може да употребявате и изсъхнал естрагон), 150 г кафява захар и 250 мл вода. Ревенът се нарязва на дребни кубчета, а водата дружно със захарта се кипва на мощен котлон. В нея се слага към 2/3 от ревена да ври за към 10-15 минути, до момента в който омекне. Сместа се пасира, изхвърлят се образувалите се конци от ревена, връща се на котлона и към нея се прибавя и останалият ревен. Когато и той омекне, само че не е изгубил формата си, подправете соса с естрагона. Идеална гарнитура е за печена патица.

Вижте още:

- млечни сосове;

- сос за зеленчуци.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР