Вероятно ще има последствия за международната кариера на съдията Ищван

...
Вероятно ще има последствия за международната кариера на съдията Ищван
Коментари Харесай

Грешката на Ковач на Левски - Хамрун ще му се отрази лошо на кариера

Вероятно ще има последици за интернационалната кариера на съдията Ищван Ковач, който се забърка в скандал в София на мача от Лигата на Конференциите сред Левски и малтийския Хамрун Спартанс, откакто като разреши на гостите да вкарат гол с нарушаване на разпоредбите, предвижда легендата на румънското съдийство Йон Крачунеску.

"Едва ли УЕФА ще го не помни за последващи назначения, само че сигурно ще има последици за него, споделя 71-годишният Крачунеску пред уеб страницата. "Имиджът му в интернационалните конгреси ще бъде обиден. УЕФА и ФИФА не обичат недоволствата, свадите. Никак не е добре, когато се стигне до там, че да пишат тъжба срещу тебе. Той има какво да губи ", сподели още Крачунеску, сега ефирен анализатор в Румъния.

Всичко стартира след изравнителния гол на Левски, когато малтийците възобновиха играта от центъра. Ковач не видя, че състезател на гостуващия отбор към този момент е в противниковата половина, което е неразрешено от разпоредбите. Става дума за нападателя Додо, който секунди по-късно направи и асистенцията за попадението, изпратило разногласието в продължения. В последна сметка Левски беше отстранен след осъществяване на дузпи.

След това последва недоволството от българска стpана и искане мачът да се преиграе. Крачунеску съобщи, че сходно искане не може да бъде взето под внимание, само че също по този начин е безапелационен, че УЕФА няма да подмине Ищван Ковач за грешката, която направи: "Като краен резултат нищо не може да се промени, тъй като решенията на рефера са необратими, дефинитивни. Имиджът му в интернационалните конгреси ще бъде обиден. Както споделих, УЕФА не обича недоволствата. Те са с мнението, че са подбрали най-хубавите съдии. И внезапно – недоволство! ".

Крачунеску, който управлява финала в Шампионската лига през 1995-а година сред Аякс и Милан, предвижда и резултатите от жалбата на Левски. Мачът надали ще бъде преразгледан, само че следствията ще бъдат за румънския арбитър. След това съдията-ветеран изяснява за какво се е стигнало до такава неточност – и е безапелационен. Защото Ищван Ковач е лекомислен, и малко блажен.

"Ковач има доста положителни качества, само че няколко секунди незадълбочено гледане на нещата могат да ви объркат целия мач. В този миг той не погледна наляво-надясно и даде сигнал за възобновяване на мача. Какво му костваше? Секунди. А какво стана? Този, който беше оттатък линията, създаде попадението, разяснява опитният съдия. "Аз самият го предизвестих, че от време на време третира моментите от играта незадълбочено ".

Любопитното е, че няколко дни по-рано Ковач още веднъж беше в епицентъра на скандал, само че на локална почва. В градското дерби на Конституционен съд Университатя (Крайова) и У Крайова 1948 той даде три дузпи, които оформиха крайния резултат, само че единствено една беше призната обикновено като същинска дузпа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР