Вероятно на всички ни е досадно да почистваме четките си

...
Вероятно на всички ни е досадно да почистваме четките си
Коментари Харесай

Знаменит гримьор споделя тайните за почистване на четките за грим

Вероятно на всички ни е досадно да почистваме четките си за и заради тази причина въобще не го вършим толкоз постоянно, колкото е нужно. Да ги потопим в гореща вода с дезинфектант въобще не прави работа. Има техника, с която можем да бъдем сигурни, че ще се отървем от бактериите, а четките ни ще наподобяват като нови. Експерти в бюти промишлеността споделят най-важните техники и хватки, с цел да се погрижим както за четките, по този начин и за здравето на кожата ни при потреблението им. 

Според популярния гримьор Алън Апонте би трябвало да мием четките си най-малко един път седмично. Тези, които използваме най-често (за декор дьо загар, коректор, пудра), е добре да почистваме в пъти по-често от другите. Тоест – в случай че четката за декор дьо загар се " радва " на почистваща грижа един път седмично, то тази, с която нанасяме " тези тъмни " от време на време, би трябвало да се почиства един път или два пъти месечно. " Измивайте единствено връхчетата на четките си под течаща вода, вместо да потапяте цялата им глава в купа с вода. Защо ли? Потапяйки цялата четка, има голям късмет да разтворите лепилото, което държи косъмчетата дружно ", поучава Апонте.
               
на Яну 19, 2019 в 3:59 PST

Ако в приложимост влизат и, които мокрите постоянно, или пък такива, с които нанасяте течни артикули, тяхното разчистване също е извънредно значимо. Ето и обяснението на кожния лекар Джошуа Зайхнер: " Влажната среда разрешава развиване на неподходящи бактерии и гъбички, по тази причина миенето на този тип четки, изключително в случай че сте склонни към акне или пък имате сензитивна кожа, е изключително значимо ". 

Какъв артикул да използваме?

Гримьорът Алън Апонте предпочита да употребява бебешки шампоан пред елементарния сапун, тъй като това е най-нежният почистваш артикул и сигурно няма да " изсуши " четките. " В купа с вода сложете 2 към 1 вода и шампоан. Разбъркайте и потопете връхчетата на четките си във водата, след което ги разтъркайте в дланта си. Когато четката се разпени, изплакнете под течаща топла вода. Цикълът се повтаря, до момента в който водата, преминаваща през четката ви, се избистри ", предлага популярният гримьор. 
               
на Мар 14, 2017 в 12:08 PDT

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР