ВЕРОН, Доминиканска република (AP) — Тъй като нарастващото насилие и

...
ВЕРОН, Доминиканска република (AP) — Тъй като нарастващото насилие и
Коментари Харесай

Кризата в Хаити се издига в челните редици на изборите в съседна Доминиканска република

ВЕРОН, Доминиканска република (AP) — Тъй като възходящото принуждение и политическите разтърсвания обгръщат прилежащ Хаити, Доминиканската република ще организира избори в неделя, които бяха избрани от апели за повече репресии против мигрантите и довеждане докрай на граничната стена, разделяща страните.

Политиките в двете карибски народи, които споделят остров Испаньола, от дълго време са преплетени. Спиралата на Хаити в безпорядък през последните години съответства със суровите репресии от доминиканската му съседка.

Президентът Луис Абинадер, явен любимец в конкуренцията, който се стреми да бъде избран отново в президентската конкуренция, стартира да построява сходен на Тръмп гранична стена по границата на Хаити и извърши всеобщо депортиране на 175 000 хаитяни единствено предходната година. Доминиканците също ще избират членове на Конгреса.

„ Ще продължим да депортираме всеки, който е незаконен от която и да е страна “, сподели Абинадер в спор в края на април. „ Общество, което не прави това, е безпорядък и безредица. “
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР