Велислав Минеков, известен като Гробаря (заради ковчезите, които разнасяще преди

...
Велислав Минеков, известен като Гробаря (заради ковчезите, които разнасяще преди
Коментари Харесай

Велислав "Гробаря" Минеков сътвори нов скандал в Министерството на културата

Велислав Минеков, прочут като " Гробаря " (заради ковчезите, които разнасяще преди две години по време на метежите, бел. ред.) е сътворил нов всеизвестен скандал в повереното му от Радев министерство. 
 
 Велислав Минеков Велислав Минеков Източник: Скрийншот/bTV
След като служебният принципал на ведомството изпрати известния отровител на кучета и почитател на путинизма Светослав Трайов на форума в Давос предишния месец, се оказва, че Минеков е нарушил закона и във връзка с държавните пари, пръснати за командировката на своя съветничка. За проблема сигнализира депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев, който се базира на Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина.
 
" Определените за командироване лица от изпълнителната власт следва да бъдат органи на изпълнителната власт, съгласно член 19 от Закона за администрацията или чиновници на трудово или служебно правно отношение във ведомството ", съобщи Гаджев.
 
 Заповедта за командироване, подписана от Минеков Заповедта за командироване, подписана от Минеков Източник: Zonanews
Той обаче разкрива, че един от общо тримата в делегацията, взела участие на форума в Давос, Швейцария (Светослав Трайков (съветник на Минеков и член на Борда на НДК, бел. ред.), Живка Хаския (член на комитета по културните въпроси към Съвета на Европейски Съюз и първи секретар по просвета в непрекъснатото ни посланичество в Брюксел, бел. ред.) и Елена Николова (съветничка на Минеков) е изпратен в нарушаване на закона. Става дума за последната – Николова.
 
" За нея няма данни да е назначавана на трудово правно отношение в политическия кабинет на министъра на културата. Има подписан контракт от 4 август 2022 година за даване на услуги към него (граждански договор), само че не е чиновник на МК, а реализатор по Закон за обществените поръчки ", сигнализира Гаджев.
 
И прибавя, че точно нейните и на Трайков написани средства за командировката са двойно по-високи от признатите по наредбата. В същото време те разполагат и с 3 нощувки в Давос, до момента в който Живка Хаския – едвам с 2. Елена Николова бе основен секретар на ведомството в първия мандат на Минеков като длъжностен министър.
 
В това й качество тя бе и член на Национален фонд " Култура " дружно със скулптора до идването на четворната коалиция на Кирил Петков на власт.
През февруари м.г. тогавашният министър на културата Атанас Атанасов изиска оставките на целия Управителен съвет и ги получи. Впоследствие Николова още веднъж се е озовала при Минеков, само че към този момент като консултант по цивилен контракт.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР