Великолепна бутикова изложба с маслени и акрилни бои на 10

...
Великолепна бутикова изложба с маслени и акрилни бои на 10
Коментари Харесай

Мъж, претърпял тежък инцидент, намери утеха в рисуването ВИДЕО

Великолепна бутикова галерия с маслени и акрилни бои на 10 картини показа пловдивският художник Асен Асенов във фоайето на Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив на 23 април следобяд.

Трънливият житейски път, който го довежда до откритието – гения му да рисува, не пречупва неговия дух. Изкуството за него явно е извор на баланс на страсти, вяра и религия. На 36-годишна възраст той е затрит от автомобил, който се е движил със 100 км/ч. 

За своя избор да рисува Асен Асенов споделя:

" На доста места по света употребяват рисуването като терапия - успокоява духа, носи много позитивизъм в живота на един човек, който е претърпял обещано произшествие. Занимавам се с изобразяване от към две години. Възможността ми да излезна измежду природата е извънредно лимитирана, по тази причина си смъквам фотоси от интернет - виждам фотографията и по този начин рисувам. Много от нещата не са по този начин, както съм ги видял на фотографията - би трябвало да има сила, би трябвало да е нещо положително, постоянно диря позитивното ".



Инициаторът на благотворителната галерия в МУ – Пловдив е проф. Мариана Мурджева (ректор на МУ-Пловдив в мандата 2019-2013 г.), а основният уредник – деканът на Медицински факултет – проф. Мариела Генева-Попова. Проф. Генева изрази усещанията си от тестванията, през които е минал художникът и силата, която носи:

" Това, което вършим в действителност ние, е да му дадем опция да може да рисува, да може да бъде в добра кондиция със фамилията си, с работата си, с обществото. Така че - дано в навечерието на Великден ние да бъдем малко по-добри, малко по-човечни, малко по-загрижени за близък. Пожелавам на всички щастливи и светли Великденски празници и дано положителното бъде с нас! "

За концепцията за възникването на тази галерия беседваме с проф. Мариана Мурджева:

„ Идеята пристигна от една друга галерия на Асен Асенов преди повече от месец, когато останах изумена от неговата орис, гения му на художник и несломимостта на духа му. Всеки университет е предназначен освен да образова, да развива научно-изследователска активност, само че и и да възпитава в емпатия, ангажираност в обществени и благотворителни действия. Днес тази галерия е празненство на духа, празник на мощната воля за осмисляне на живота “.

Изложбата ще бъде разполагаем на интересуващите се до 7 май в МУ-Пловдив.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР