Великобритания няма да отвори границите си за украински бежанци. Министър-председателят

...
Великобритания няма да отвори границите си за украински бежанци. Министър-председателят
Коментари Харесай

Великобритания няма да отвори границите си за украински бежанци |

Великобритания няма да отвори границите си за украински бежанци. Министър-председателят Борис Джонсън отхвърли апелите да облекчи визовия режим за бягащите от войната. Премиерът се аргументира с думите, че Англия е великодушна, само че би трябвало да следи кой идва, предава " Ройтерс ".

По данни на Организация на обединените нации над 1,5 милиона души са избягали от Украйна от началото на съветската инвазия, която стартира на 24 февруари. Стотици хиляди откриха леговище в Полша, Румъния, Словакия и другаде.

В отговор на рецензиите, че Англия не прави задоволително и се намира доста зад европейските си съседи в помощта при оправянето с най-голямата филантропична рецесия от Втората международна война, Джонсън съобщи:

" Ние сме доста, доста великодушна страна. Това, което желаеме обаче е надзор. Искаме да имаме опцията да ревизираме. Смятам, че е рационално, като се има поради протичащото се в Украйна, да се уверим, че имаме някаква съществена опция да ревизираме кой влиза ".

Британското държавно управление търпи рецензии от благотворителни организации, опозиционни депутати и от Франция, откакто настоя бежанците първо да получат виза. В резултат на това украинци са блокирани във френския град Кале, без да могат да влязат във Англия, което провокира дипломатическо напрежение.

Европейски Съюз даде право на украинските бежанци да останат на територията на Съюза, право на работа, на обществено обезпечаване и на заслон за до три години.

Великобритания обяви визови облекчения за тези, които имат член от фамилията си в страната или спонсор, само че през почивните дни медии оповестиха, че до момента Англия е издала единствено към 50 визи на украинци.

" Трябва да има елементарен път към леговище за тези, които бягат, с цел да спасят живота си ", уверен е водачът на Лейбъристката партия Киър Стармър. Според него във вътрешното министерство на страната царува " цялостна неразбория по този въпрос ".

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън също бе сериозна: Англия не прави задоволително, тя би трябвало да пусне бежанците и да се занимава с документите по-късно, съобщи Стърджън, представена от " Ройтерс ". Според нея налагането на бюрократични ограничавания на хора, които бягат от война, е прекомерно.

В английският кабинет явно не са на едно мнение. Вътрешният министър Прити Пател се разгласи за основаването на филантропичен маршрут, който да разреши на всеки искащ и приближаващ от Украйна да влезе във Англия. Министърът по европейските въпроси Джеймс Клевърли обаче бе песимистичен: той не чака смяна в съществуващите условия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР