Великата група The Cure има песен на Робърт Смит със

...
Великата група The Cure има песен на Робърт Смит със
Коментари Харесай

Апокалипсис сега: уроди превзеха света

Великата група The Cure има ария на Робърт Смит със следните думи:
I can`t believe it,
I must be dreaming!
She turns the sound down,
Says I am heaving,
This is a freakshow,
And I am screaming.
She spins the world round,
I want to stop…

Но не, Робърт, ти си безсънен. Тази вакханалия, която назовават независимост, в действителност прекатурва света. И светът от ден на ден замязва на шоу за уроди.

Всъщност британската дума " freak " в началото значи " изверг ", само че с течение на времето е заживяла собствен личен живот. Freak въобще не е равно на урод; фрийк е по-скоро не от физиката, не от морала, а от матрицата, на първо място от медийната матрица, която подчинява човечеството и индивида посредством симулакруми.

Ако се изразим по нашия метод, би било по този начин: " Изрод върху изрода и урод, който гони изрода! ". - В това се е трансформирало всичко към нас: медиите, шоубизнесът, всеобщата просвета, политиката и обществото като такова.

Това е като зараза, сходна на тези в холивудските филми на ужасите. Нашествие на зомбита - по този начин е и с изродите: те са на всички места, хапят хората, трансформират и тях в изроди.

Отначало на доста хора им беше смешно. Въпреки че трябваше да спре още тогава. Хората обаче се смееха, а мениджърите правеха рейтинги и надлежно пари. Изродите бяха пускани в разнообразни токшоута - те бяха там, с цел да разсмиват хората.

После започнаха да вършат обособени излъчвания за изроди. Особено НТВ, помня, съгреши с това. И най-после се оказа, че в медиите има доста по-малко условно естествени хора, в сравнение с изроди.

Но това беше единствено начало, тъй като медиите станаха нова власт. В тази матрица, която строихме, строихме и най-после построихме, престижът, въздействието започнаха да донасят не същински умения, познание, гении, каузи, а лайкове и фешън " хайпове ".

Колко лайка имаш? Под хиляда ли са? А, отивай си, животно! Приблизително по този начин става. Енди Уорхол даде обещание, че в бъдеще всеки ще има своите 15 минути популярност. Не, 15 са прекомерно много; тук е най-много една минута, само че по какъв начин да я получиш?



И тогава стана ясно, че новите генерации са подготвени на всичко поради лайка. Разголване на камера, спарване на камера, унижение на камера. Има случаи, когато хора безусловно се изяждат един различен на камера. Разбира се, с общо единодушие.

Треш-стримовете, против които законодателно се борят през днешния ден – това е разследване от култа на лайка. Това е проблем освен обществен, само че на първо място идеологически, психически. Толкова дълго ни учиха, че триумфът би трябвало да се реализира непременно, и тази цена няма значение. Особено в случай че унижаваш другия.

С времето странността проникна и в политиката. Защото хората станаха да гласоподават не за политически стратегии и начинания, а за познати, за медийни лица. Един от първите беше Рейгън.

Но това беше от дълго време, а в този момент на всички места има чудноват човек във властта. Разбира се, че посрещат по облеклото, а изпращат по мозъка. Но ще се промени ли мнението за Борис Джонсън след срещата?

Какво да кажеш за Зеленски? Или да вземем за пример Шолц и Макрон? Да не приказваме за междинните политици. Всички те са странни, прекомерно странни.

Зряла, ох зряла, рецензията се изтърси от последния филм на Роман Полански " Дворец ". Старият пънкар, който към този момент няма какво да губи (все отново е на към 90 години), доста тъкмо улови същността на сегашните елити – тяхната уязвимост, чудноватост, полуда, разврат.

Тези, които имат власт, не наподобяват на тези, които ръководят страните, а на тези, които снимат за гигантско шоу, чиято заснемаща площадка е избрала нашата мъченическа планета. Да, несъмнено, те в действителност не ръководят, само че въпреки всичко нещо зависи от президентите и министър председателите.

Култът на странността, властта на странността излиза от самия дух на времето, където всички същински смисли и стойности са деконструирани. Високите съсловия са унищожени и сменени с шутове и симуланти.

В подобен свят сериозността наподобява като нещо сходно на закононарушение. Особено в случай че тя приказва за в действителност значими неща. В последна сметка, " цивилизираният свят " е потопен в общ кризис, и това осъзнават и хората, и страните, и държавните управления.

Всички те се опасяват – по тази причина те скриват своя боязън, своя суматоха даже зад глупави маски. Все отново това е по-лесно, в сравнение с да се пробват да решат възходящите проблеми. Те нормално ги вземат решение с въоръжени спорове.

По-точно, те не ги вземат решение, а краткотрайно ги пуска т– по този начин, посредством проливане на кръв, лекуваха безумния от ужасите на предишното и пиянството в сегашното Били Бонс. Войната върви, а шоуто не стопира. Това са две страни на едно и също нещо. Фрик-шоуто реве и пъхти, в което втегля целия свят. Или към този момент го е втеглило?

Превод: СМ

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР