Вечерната ракетна атака срещу Одеса на 29 април уби петима

...
Вечерната ракетна атака срещу Одеса на 29 април уби петима
Коментари Харесай

Русия разруши Замъка на Хари Потър с удари в Одеса, две деца и бременна са сред жертвите

Вечерната ракетна офанзива против Одеса на 29 април умъртви петима души и рани към 30, в това число две деца и бременна жена.

Прихващането от противовъздушна ракета е станало над крайбрежните скатове. Фрагменти от ракетата се разпръснали в радиус от няколкостотин метра, покривът на Двореца на студентите на Академията на науките, прочут като „ Замъка на Хари Потър “, се възпламени, прозорците и покривите на доста къщи бяха повредени.

Жителят на Одеса Игор споделя, че детонацията е избухнала тъкмо над него, до момента в който е работил в къщата си. Той споделя: „ Копах в градината си и в този миг се чу плач, покрих главата си с ръце от изненада, беше доста мощно... Фрагментите от ракетите паднаха на 20 метра от къщата. Всичко мина наред, само че чувството не беше прелестно ”, отбелязва той.

Покривът на " Замъка на Хари Потър " пламтя няколко часа, което затрудни пожарните коли да стигнат до мястото.

Ръководителят на центъра за стратегически връзки на Южните отбранителни сили капитан 3-ти сан Дмитрий Плетенчук означи, че естеството на вредите по стените на къщите допуска, че боеприпасите са предопределени за заличаване на хора.

„ По стените на разваленото оборудване се виждат дупки от шрапнели, т.е. боеприпасът е бил предопределен за бойни дейности и заличаване на живата мощ, само че се употребява за ликвидиране на цивилни “, подчерта Дмитрий Плетенчук.

Ден на печал е разгласен за през днешния ден в украинската Одеска област поради гибелта на петимата души при съветския ракетен удар, заяви ръководителят на Одеската регионална военна администрация Олег Кипер. Кипер изрича откровените си съболезнования на тези, които са изгубили са близки.

Към момента в болница остават 23 души от ранените. Осем са в тежко положение, а четирима - в извънредно тежко, се показва в известието на регионалния управите
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР