Вече повече от 30 години едно от най-предпочитаните места през

...
Вече повече от 30 години едно от най-предпочитаните места през
Коментари Харесай

От Моцарт до Лейди Гага на летния филмов фестивал във Виена

Вече повече от 30 години едно от най-предпочитаните места през летните вечери във Виена е площадът пред кметството. Красивата готическа постройка се трансформира в баснословен фон, на огромния LED екран оживяват някои от най-известните типичен опери и музикални осъществявания, а кулинарни специалитети от целия свят изкушават публиката. Входът е свободен.
Площадът пред Виенското кметство още веднъж се трансформира в сцена на най-големия кино и кулинарен фестивал навън в Европа от 1 юли до 3 септември. В тазгодишното 33-то издание на Виенския кино фестивал са включени произведения от региона на операта, джаза, поп музиката и мюзикъла в съдействие с Виенската държавна опера, театрите от Обединени виенски подиуми и австрийския ефирен канал ORF III. Прожекциите стартират след здрач и са безвъзмездни. Според Виена това е най-големият фестивал от този жанр в Европа. Организаторите имат вяра, че всеки клиент намира нещо за себе си в 65-дневната стратегия. 
Снимка (c) Schaub-Walzer/PID
Фестивалът бе открит с операта на Моцарт " Вълшебната флейта ". Благодарение на миналогодишното сполучливо партньорство с Виенската държавна опера, и тази година в програмата са включени известни оперни и балетни представления. Феновете на операта могат да видят девет топ продукции, измежду които " Тоска " и " Бохеми " на Джакомо Пучини с Анна Нетребко, " Фалстаф " и " Травиата " на Джузепе Верди, " Евгений Онегин " на Пьотр Илич Чайковски и " Фауст " на Шарл Гуно. За феновете на балета фестивалът предлага " Лебедово езеро " на Чайковски с хореография на Рудолф Нуреев, както и модерни танцови творби.
Организаторите са подготвили богата стратегия освен за феновете на класическото изкуство. Лятото в центъра на Виена е изпълнено с изяви на международни звезди, измежду които носителят на " Грами " Грегъри Портър, поп звездата Рита Ора, групата " One Republic " и създателят на настоящия шлагер " Unholy " Сам Смит. С концерти са показани и международни музикални звезди като Стинг, " Блек айд пийс " и Лейди Гага.
Фестивалът отбелязва и няколко значими юбилея. Концерт на групата " Пинк Флойд " е част от програмата по случай 50-годишнината от издаването на именития им албум " Тъмната страна на Луната ". В памет на австрийската поп звезда Фалко, който напусна този свят преди 25 години, фестивалът показва негов концерт в акомпанимент на симфоничен оркестър.> " Четирите годишни времена " и климатичните проблеми > Тази година фестивалът има една нова тематика и това са климатичните промени. Все повече създатели насочват вниманието на човечеството към екологичните проблеми. Интересен музикален опит са подготвили 14 оркестъра от целия свят, които ще пренесат " Четирите годишни времена " на Антонио Вивалди в XXI век. В новата интерпретация на творбата някъде птиците са замлъкнали, реките са пресъхнали, а на други места бушуват мощни стихии. Резултатът може да се види на 18 август.> Кулинарни изненади от цялостен свят  > Виенските летни вечери вършат гастрономическите прекарвания още по-приятни. Всяка година уредниците на фестивала си партнират с най-хубавите ресторантьори и до момента в който музиката гали слуха на гостите, небцето им може да се наслаждения на невероятни типичен и съвременни, локални и международни кулинарни изкушения. За това на площада пред Виенското кметство се грижат 26 гастрономически щанда, които работят всеки ден от 11 ч. до среднощ. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР