Вече 15 г. България е член на Европейския съюз. Новата

...
Вече 15 г. България е член на Европейския съюз. Новата
Коментари Харесай

15 години в ЕС. Промяната: Водоснабдяване и канализация ЕО...

Вече 15 година България е член на Европейския съюз. Новата галерия от акцията „ Пловдив през годините ” напомня какво действително се случи в града след 1 януари 2007 година

„ Марица ” и „ Хермес медиа ” показват десетата, юбилейна галерия от акцията „ Пловдив през годините ”. Експозицията носи името „ 15 години в Европейския съюз. Промяната ”. Представена  е на 20 пана и  разказва за измененията, които хилядолетният град претърпява като част от свободната демократична общественост.

Ако има град в страната, който може справедливо да носи купата „ европейското лице на България ”, това сигурно е Пловдив. Той е измежду най-старите живи градове на континента, неповторим със своя дух и архитектура. В Пловдив от дълго време е реализиран смален вид на европейската приемливост, в който всяка обособена общественост съхранява и надгражда своята еднаквост. Пловдив обаче е и бързо разрастващ се град. А благодарение на европейските ни сътрудници след влизането на България в Европейски Съюз през 2007 година смяната включи на нова по-висока скорост.

Нашето обръщение - дано обърнем взор обратно и да се замислим къде сме през днешния ден на картата на Европа и успяхме ли да заживеем по-добре и почтено като пълноправен сътрудник в Европейския съюз! Нека дружно да отбележим дребния празник - 15 години в Европейски Съюз!

В няколко следващи седмици читателите на вестник „ Марица ” и на уеб страницата marica.bg ще имат опция да се срещнат със серия от тематични изявления, отдадени на изложбата „ 15 години в Европейския съюз. Промяната ”.

Представяме Ви Пано 10 от изложбата: 



ВОДОСНАБДЯВАНЕ И КАНАЛИЗАЦИЯ ЕООД

Дружеството „ Водоснабдяване и канализация “ ЕООД, гр. Пловдив, е бенефициент по процедура BG161М1ОР002-1.016 „ Изграждане на ВиК инфраструктура ” на предпочитана ос 1 на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014- 2020 ” /ОПОС 2014-2020/.

Основната цел на процедурата е да се обезпечи осъществяване на нормативно открити отговорности на Република България за реализиране на цялостно сходство на агломерациите с над 10 000 екв.ж. за консолидирани региони на ВиК оператори с условията на Директива 91/271/ЕИО при използване на районния метод за финансиране на вложения във ВиК инфраструктура по ОПОС 2014-2020 година Процедурата е ориентирана и към повишение на успеваемостта на прилагане на водите, понижаване загубите на вода във водопреносните мрежи и осъществяване на отговорностите по Директива 98/83/ЕО на Съвета от 3 ноември 1998 година по отношение на качеството на водите, предопределени за консумация от индивида (Директива 98/83/ЕО).



ОСНОВНИ ЦЕЛИ НА ПРОЕКТА:
Намаляване на несъответствието по повод каузи на популацията, включено към канализационната система Увеличаване на популацията с достъп до усъвършенствано филтриране на отпадъчните води и до усъвършенствано водоснабдяване Постигане на сходство с Европейското екологично законодателство респективно с Директива 91/271/ Европейска икономическа общност за филтриране на градските отпадъчни води и Директива 93/83/ЕО за качеството на водите, предопределени за консумация от човека Постигане на стабилно районно развитие Подобряване на екологичното положение в Република България посредством екологосъобразно заустване на битовите отпадъчни води Подобряване на екологичната инфраструктура и поощряване на разнообразни форми на икономическо развитие Опазване на естествените запаси, които са база за развиване и конкурентоспособност.


ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ В ПРОЕКТА:
Реконструкция и създаване на канализационната и водопроводната мрежа на гр. Пловдив Реконструкция и създаване на канализационната мрежа на гр. Хисаря Реконструкция на довеждащ тръбопровод от ПС „ ЮГ ” до кръстовището на бул. „ Пещерско шосе ” и ул. „ Царевец ” в гр. Пловдив Реконструкция на довеждащ тръбопровод от ПС „ Север ” до бул. „ България ” в гр. Пловдив Реконструкция на довеждащ тръбопровод от ПС Катуница до Прекъсвателна шахта 50м3, гр. Асеновград Реконструкция на водопроводната мрежа на гр. Карлово Реконструкция на довеждащ тръбопровод от НР 2500м3 до ПС III напредък - гр. Първомай Реконструкция на довеждащ тръбопровод от ПС Стамболийски до регулацията на гр. Стамболийски Изграждане на единна интегрирана географска осведомителна система за територията, обслужвана от „ ВиК ” ЕООД, гр. Пловдив.
 

Антон Гълъбов, началник „ Връзки с обществеността ” на ВиК ЕООД, гр. Пловдив:

Южният обходен колектор е план, който ще реши доста наболял въпрос за града

 

- Защо решихте да подкрепите изложбата на вестник „ Марица ”?

- С „ Хермес медиа ” и с вестник „ Марица ” имаме положително съдействие във времето - взели участие сме и в други техни мероприятия, които са по най-наболелите въпроси от всекидневието. Предишната такава галерия беше с екологична устременост. Сега е нещо, което също е доста значимо - асимилиране на европейски средства, тъй че ние няма по какъв начин да не подкрепим такова едно мероприятие.

- Как ще се увеличи качеството на услугата, която предоставяте?

- Този въпрос е доста значим. Дълго време Пловдив страда от обстоятелството, че е ситуиран върху терен, който има доста високи подпочвени води, и това водеше до съществени наводнения при проливни дъждове. Ние от ВиК мъчно се оправяме с тези проливни дъждове, защото нашите канализации не са съобразени за такива огромни количества. Участваме в плана освен за нови водоснабдителни мрежи, а и за канализационна такава. Най-големият от всички тези планове, които сега се извършват по стратегия ОПОС, в действителност е Южният обходен колектор, който ще реши доста наболял въпрос за града, а точно - да не наподобява Пловдив след всеки проливен дъжд на Венеция.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР