Вчерашният 16 февруари беше последният работен ден на дългогодишния журналист

...
Вчерашният 16 февруари беше последният работен ден на дългогодишния журналист
Коментари Харесай

РОКАДИ В БНТ: След 17 години на Сан Стефано, водещият Спас Кьосев се раздели с телевезията

Вчерашният 16 февруари беше последният работен ден на дългогодишния публицист и водещ на централната емисия вести на Спас Кьосев.

След седемнадесет години в " По света и у нас ", той слиза от екран, с цел да продължи професионалния си път в друга посока.

" На 38 години съм. Половината ми живот мина в Българската национална телевизия! Обичам работата си, обичам Българска национална телевизия. Но животът е придвижване. Имам потребност от нова идея, провокации и хоризонти. Избрах да се посветя на това в България да има по-обективна и по-справедлива среда за триумф и предприемачество. Ставам част от екипа на Българската стартъп асоциация ", споделис Кьосев.

Зрителите на го познават още и като създател и водещ на предаването " Българска национална телевизия такси ", с което печели две оценки за публицистика - премия от Асоциацията на европейските районни малките екрани CIRCOM (2011 г.), връчена от жури на BBC и от Годишните награди за телевизионна публицистика " Свети Влас " (2013 г.).

Кьосев се причислява към екипа на нюзрума с най-високо публично доверие през 2005 година и едвам на 21 години става най-младият водещ на централна емисия вести.

През 2012 година минава през образование в централата на CNN в Атланта, организран от Българската национална телевизия. Спас Кьосев е създател и на редица документални филми и репортажи, в това число и за предаването " Панорама ".

" Спас Кьосев е извънреден експерт и сътрудник. Екипът ни се разделя с него с горест, само че почитаме решението му да продължи професионалния си път в друга посока. Пожелаваме му триумф ", споделя Мариела Драголова, шеф " Новини и настоящи излъчвания " в Българска национална телевизия.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР