Възстановеното Гранично полицейско управление в Болярово ще бъде открито отново

...
Възстановеното Гранично полицейско управление в Болярово ще бъде открито отново
Коментари Харесай

Откриват отново възстановеното ГПУ-Болярово

Възстановеното Гранично полицейско ръководство в Болярово ще бъде намерено още веднъж с тържествена гала. Събитието е от 11.30 часана 29 февруари, а в него ще се включат министърът на вътрешните работиКалин Стоянов и представители на Европейската организация за гранична и брегова защита.

ГПУ - Болярово беше закрито през юни 2022 година със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. След промяната чиновниците бяха пренасочени към структурите в Елхово, Малко Търново и Резово.

Дейността на граничната конструкция бе отчасти възобновена от вътрешния министър Иван Демерджиев.

Управлението да бъде намерено още веднъж в цялостен кадрови състав с над 100 гранични чиновници настояха пред всички институции в България, в това число до президента, министър-председателя, регионалния шеф, народните представители от област Ямбол, управлението Община Болярово и жителите на крайграничната община. Причината- засиления мигрантски напън в района.Болярово поради мигрантския напън и сигурността в региона.

Граничното полицейско ръководство още веднъж ще се обитава в предоставената от общинската администрация постройка за безплатно прилагане. Община Болярово спомага на Министерство на вътрешните работи и за ремонта ѝ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР