Въведените са едва началото, заяви външният министър на Германия и

...
Въведените са едва началото, заяви външният министър на Германия и
Коментари Харесай

Хайко Маас заплаши Лукашенко със спирала от санкции

Въведените са едвам началото, съобщи външният министър на Германия и акцентира, че времето за разговор с е отминало.
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас заплаши с забележими реакции от страна на Европейски Съюз дейностите на беларуското управление и с по-нататъшно стягане на глобите. Ако президентът Александър Лукашенко откаже да промени своята политика, „ следва да има поради, че това е едвам началото на огромна и дълга санкционна серпантина ”, съобщи Маас при започване на неофициалната среща на външните министри на Европейски Съюз в Лисабон.
Действията на Лукашенко са „ дотолкоз неприемливи ”, че Европейски Съюз няма да се задоволи с дребни стъпки по въвеждането на наказания, акцентира министърът. Според него, Евросъюзът има намерение да вкара „ обилни наказания по отношение на стопански структури и платежни средства в Беларус, с цел да има последици ”. Маас акцентира, че времето, когато Европейски Съюз е бил подготвен за разговор с Лукашенко, към този момент е отминало, а първата стъпка на управляващите в Минск би трябвало да бъде незабавното освобождение на повече от 400 политически пандизчии в страната.
Важно е също по този начин в разговора с Москва да бъде повдигната тематиката за обстановката в Беларус, акцентира немският външен министър.
 Външните министри на Европейски Съюз ще обсъдят икономическите и секторните наказания против Беларус Външните министри на Европейски Съюз ще обсъдят икономическите и секторните наказания против Беларус
Министрите на външните работи на 27-те страни от Европейски Съюз ще обсъдят през днешния ден в Португалия в границите на неофициалната среща ГИМНИХ метода, по кой...
„ Всички знаят, че без Русия за Лукашенко няма бъдеще в Беларус ”, съобщи той. Маас приветства идната среща сред президентите на Съединени американски щати и Русия Джо Байдън и Владимир Путин и ги прикани на нея да обсъдят и беларуския въпрос.
Междувременно външният министър на Литва Габриелиус Ландсбергис изрази опасения от допустимо анексиране на Беларус от страна на Русия. Лукашенко готви смяна на конституцията, с цел да направи допустимо обединяването на Русия и Беларус в една страна.
„ Това е Крим, единствено че в по-големи мащаби ”, цитира думите му ДПА.
Останалите участници в срещата в Лисабон показаха въздържаност по отношение на такива догатки, прецизира организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР