Във вторник китайските власти обявиха разбиването на значителна незаконна банкова

...
Във вторник китайските власти обявиха разбиването на значителна незаконна банкова
Коментари Харесай

Китай разби крипто мрежа за пране на пари за милиарди

Във вторник китайските управляващи оповестиха разбиването на забележителна противозаконна банкова интервенция, която е обработила транзакции на стойност минимум $1.9 милиарда, употребявайки криптовалутата Tether (USDT).

Длъжностни лица от Съчуан и Чунцин оповестиха за ареста на 193 лица в 26 провинции, свързани с тази мрежа.

Твърди се, че тази незаконна организация е употребила USDT , с цел да заобиколи строгите валутни разпореждания на Китай, улеснявайки интернационалния трансфер на противозаконни средства. Общият размер на включените транзакции е достигнал 13.8 милиарда юана ($1.9 милиарда).

По време на акцията правоприлагащите органи разрушиха през 2023 година два съществени оперативни центъра, ситуирани във Фудзиен и Хунан, като конфискуваха активи на стойност 149 милиона юана ($20.6 милиона).

Срещу мрежата са повдигнати обвинявания, в това число за финансови измами, закононарушения, свързани с работата, и разнообразни контрабандни действия. По-специално, групата е забъркана в интервенции по контрабанда на злато в Непал.

Този случай акцентира продължаващите компликации, с които се сблъсква Китай при използването на ограниченията си за надзор на капитала, като някои лица се обръщат към криптовалути като USDT, с цел да избегнат тези ограничавания. Основните обвинени, известни единствено с фамилните си имена Лин, Уенг и Чен, са почнали противозаконните си интервенции по продан на валута през януари 2021 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР