Във вторник държавни служители поставиха част от град Брауърд във

...
Във вторник държавни служители поставиха част от град Брауърд във
Коментари Харесай

Цял град под карантина: откриха смъртоносен гигантски охлюв

Във вторник държавни чиновници сложиха част от град Брауърд във Флорида под карантина, с цел да унищожат инвазивния великански африкански охлюв, пренасящ паразити.  

Жителите ще могат да се движат свободно от зоната за обработка, само че ще им бъде неразрешено да транспортират всевъзможни растителни материали, които могат да съдържат яйца на гигантския охлюв.

Участък от 5,5 благи от Мирамар в окръг Брауърд, единствено на 11 благи западно от Холивуд, ще бъде затрупан с мекотели въз основата на металдехид, с цел да убие гигантските африкански охлюви, откакто минимум един беше открит в региона по-рано този месец, пише New York Post. Мекотелите могат да създават до 1200 яйца годишно.
 Карантина, въведена карантина, охлюв, опасност, африкански охлюв, великански охлюв, мекотело, Щатът Флорида към този момент се бори с този охлюв два пъти, откогато беше открит за първи път през 2010 г. Снимка: TNS
Гигантските африкански охлюви са приети за „ едни от най-вредните охлюви в света “ поради опасността им както за селското стопанство, по този начин и за човешкия живот. Тези охлюви носят паразит, наименуван белодробен червей на плъх, който може да аргументи менингит при хората. Те също са способни да унищожават растителността и е известно, че се хранят с над 500 типа растения.

Щатът Флорида към този момент се е занимавал два пъти с този охлюв, откогато беше открит за първи път през 2010 г. Окръг Маями-Дейд последно беше подложен под карантина на цена от 23 милиона $. Тя завърши през 2021 година, откакто събраха към 170 000 охлюва.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР