Във време, когато социалните мрежи са придобили такава огромна популярност,

...
Във време, когато социалните мрежи са придобили такава огромна популярност,
Коментари Харесай

Внимавайте за тази измама във фейсбук

Във време, когато обществените мрежи са придобили такава голяма известност, и тази известност пораства с всеки минал ден, измамниците се реалокираха от действителния живот във виртуалния. Ето за какво е доста значимо да обезопасите своето виртуално пространство. Всеки отново даже виртуалните загуби са си напълно действителни и осезаеми.

Ако видите покана за прибавяне в другари от човек, който към този момент е в листата ви с контакти, то има възможност да желаят да ви излъгват.

Измама в интернет

Първо се основава нов профил на индивида, където се копира цялата информация и действителни фотоси. След това мошениците прибавят в другари всички консуматори от листата с контактите на жертвата. Хората, виждайки познато лице, самоуверено прибавят новия профил в другари, предполагайки, че остарелият му профил просто е бил хакнат.

Ескпертите предизвестяват: преди да добавите сходен консуматор в контактите си, би трябвало да се уверите, че това е в действителност вторият акаунт на вашия непосредствен или прочут.

По този метод, отправяйки известия с разнообразни молби, мошениците имат опция да научат ваша персонална информация. Често те желаят пари назаем, които, несъмнено, нямат никакво желание да върнат.

За да се обезопасите в интернет, би трябвало да ограничите достъпа до своята страница. Променете настройките си по този начин, че единствено вашите другари да могат да преглеждат персоналната ви информация и фотоси.

Също по този начин би трябвало да ограничите достъпа до листата ви с другари. За тази цел отворете раздела „ Поверителност “ и в реда „ Кой може да вижда листата ви с другари? “, изберете „ Приятели “.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР