Във връзка с възникнало Първично огнище на заболяване от туберкулоза по

...
Във връзка с възникнало
Първично огнище на заболяване от туберкулоза по
Коментари Харесай

Туберкулоза по говедата откриха в Стрелча, въвеждат мерки ср...

Във връзка с зародило

Първично огнище на заболяване от туберкулоза по говедата е намерено в животновъден обект на територията на община Стрелча, оповестяват от кметската одминистрация в града. Проведено е изключително съвещание на  Общинската  епизоотична комисия и са взети решения за въвеждане на ограничения за попречване разпространяването на болестта. Те включват редица отговорности на притежателите на селскостопански животни и домашни любимци.

Ето какви са уговорките на стопаните:
Да не извеждат селскостопански животни и  домашни любимци на територията на община Стрелча, които не са разпознати / без ушни  марки или чипове/  и на които не са осъществени ограниченията по програмата за профилактика, контрол, надзор и очистване на заболявания по животните;
Да заявяват пред районния ветеринарен доктор  вида, пола и броя на притежаваните от тях животни и да ги дават за идентификация, имунизация и диагностички проучвания /в т.ч.туберкулоза/;
Да се прави дезинсекция в и към пространствата за развъждане на животни, места за предпазване на торта и местата за водопои в обитаемоте места.
Забранява се провеждането на пазари и изложения на домашни любимци, селскостопански животни и техните артикули на територията на Община Стрелча.
Препоръчително е да се употребява мляко единствено след термична обработка. Пастирите и притежателите на селскостопански животни и домашни любимци  да подхващат осъществяване на  лабораторни проучвания, в това число на лицата, които са в директен контакт с животни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР